MS v cyklistike: Slováci odviedli maximum, Sagan to má ťažké

NETKY.SK • 29 September 2014, 08:27 • 2 min
MS v cyklistike: Slováci odviedli maximum, Sagan to má ťažké

PONFERRADA - Slovenskí cyklisti Peter Sagan, Peter Velits i Martin Velits odviedli na majstrovstvách sveta v španielskej Ponferrade svoje súčasné maximum.

slovakia

left justify in out

Sagan bojoval až do poslednej chvíle o čo najlepšie umiestnenie, Peter a Martin Velitsovci sa mu snažili dlho pomáhať. Napokon odchádzajú Slováci s umiestneniami v piatej (Sagan) a deviatej desiatke (P. Velits). "Preteky sa vyvíjali podľa scenára, ktorý sme si stanovili. Asi päť kôl pred cieľom začalo pršať, tempo sa poriadne zrýchlilo. Petrovia ostali vpredu, boli tam, kde mali byť. Bohužiaľ, finále bolo tvrdé, bolo to predovšetkým o výkonnosti,“ priznal reprezentačný tréner Ján Valach. 


Sagan už štvrtý rok po sebe ašpiroval na cenný kov, šancu naň stratil v poslednom okruhu. Po nástupoch súperov už s nimi nestačil držať krok. "Peter Sagan má za sebou už piatu náročnú sezónu. Na všetkých MS končil v popredí. Musíme byť trpezliví, ak chceme získať medailu. Na šampionátoch to má vždy ťažké, súperi sa riadia podľa neho a čakajú na jeho kroky. Víťazný Kwiatkowski to mal v tomto smere oveľa jednoduchšie,“ dodal Ján Valach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona