MS v cyklistike: Slováci bývajú v bývalom kláštore

NETKY.SK • 27 September 2014, 10:46 • 2 min
MS v cyklistike: Slováci bývajú v bývalom kláštore

VILLAFRANCA DEL BIERZO - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Slovenskí cyklisti bývajú počas majstrovstiev sveta v španielskej Ponferrade v bývalom kláštore vo Vilafranca del Bierzo, dedinke nachádzajúcej sa na známej Pútnickej ceste sv. Jakuba do Santiaga de Compostela.

slovakia

left justify in out

Slováci majú izby v niekdajšom jezuitskom kláštore zo sedemnásteho storočia, ktorý svojmu pôvodnému účelu už dávno neslúži. Jezuiti postavili Alberque San Nícolás El Real ako svoje kolégium, v roku 1767 ich vyhnali a odvtedy má kláštor rôzne využitie. V súčasnosti jeho najväčšiu časť zaberá hotel a hostinec pre pútnikov, rozľahlý kostol je nevyužívaný.


"Mne sa tu veľmi páči," povedal o ubytovaní Martin Velits. Slovenská výprava nemá z Vilafrancy del Bierzo ďaleko do dejiska svetového šampionátu, po diaľnici je to necelých 25 km. Na rozdiel od iných výprav nestrácajú slovenskí cyklisti množstvo času na presuny. V Ponferrade je nedostatok ubytovacích kapacít, Medzinárodná cyklistická únia si väčšinu z nich vyhradila pre svojich hostí a priami účastníci svetového šampionátu sa rozptýlili v okruhu 100 km od mesta. Slováci patria medzi výpravy, ktoré to majú do dejiska najbližšie. "V tomto regióne nebolo jednoduché nájsť ubytovanie pre všetky tímy. Iní sú omnoho ďalej, po tejto stránke je to dobre zabezpečené," uviedol Peter Velits. 


Slováci majú vo Vilafrance del Bierzo k dispozícii vlastného kuchára, o elitných jazdcov je postarané a vedenie výpravy sa im snaží splniť každú žiadosť. "Nemáme sa na ťo sťažovať. Je dobré, že nie sme ďaleko od centra celého diania. Kuchár nám varí veľmi dobre. Aj po tejto stránke je to dobre zabezpečené,“ doplnil Peter Sagan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies