MS v cyklistike: Slováci budú mať aj vlastného kuchára

NETKY.SK • 19 September 2014, 16:00 • 2 min
MS v cyklistike: Slováci budú mať aj vlastného kuchára

PONFERRADA - Dvanásť slovenských cyklistov zasiahne do bojov na svetovom šampionáte v španielskej Ponferrade, ktoré sa uskutočnia od 21. do 28. septembra.

slovakia

left justify in out

Definitívny menoslov bude známy až priamo v dejisku šampionátu, keďže sa rozhoduje o treťom účastníkovi zo SR v elitných pretekoch mužov s hromadným štartom. V nedeľu 28. septembra sa predstavia Petrovia Sagan a Velits a k nim pribudne jeden z ich bratov Juraj Sagan alebo Martin Velits. Peter Sagan s Petrom Velitsom zasiahnu do bojov už v nedeľňajšej časovke družstiev na 57,1 km.

 

Do Ponferrady cestuje aj juniorka Tereza Medveďová, juniori David Zverko, Juraj Bellan, Ladislav Kniha a Kristián Zimány a muži do 23 rokov Erik Baška, Ľuboš Malovec, Mário Daško a Juraj Lajcha. V časovkách sa predstavia iba Medveďová a Zverko. Slovensko neobsadí preteky v jazde proti času mužov-elite, mužov do 23 rokov a ani žien. 

 

Slovenská výprava bude bývať vyše 20 km od Ponferrady v prenajatom hoteli. Využívať bude služby ľudí z tímu Cannondale. Keďže Slovenský zväz cyklistiky a jeho prezident Peter Privara sa snažia pripraviť reprezentantom podmienky na rovnakej úrovni ako u konkurencie, novinkou je vlastný kuchár pre výpravu. 

 

"Absolvoval som niekoľko Vuelt a viem, aké je to tu s jedlom, takže nech si hovorí kto chce čo chce, vlastný kuchár je správne riešenie. Má ho každý dobrý tím," uviedol pre špecializovaný web cycling-info.sk manažér výpravy Rastislav Zoller a o dejisku šampionátu a infraštruktúre doplnil: "Je to pekný kraj na cyklistiku, ale infraštruktúra slabá. Letisko v blízkosti žiadne, celá Ponferrada a okolie majú deväť hotelov, z toho osem zabrala UCI a jeden sa podarilo uchmatnúť nemeckej reprezentácii, keďže si ho rezervovali pred viac ako dvoma rokmi, keď ešte nebolo jasné, či sa tu MS vôbec pôjdu. Ostatné tímy budú bývať ďaleko od Ponferrady, niektoré aj viac ako sto kilometrov mimo. Nám sa podarilo ubytovať 23 km od dejiska, takže to je určite pozitívum." 

 

Nominácia SR na MS v cestnej cyklistike 2014: 
Elite muži (na štarte budú traja zo štyroch nominovaných): Peter Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan 
Muži do 23 rokov: Erik Baška, Ľuboš Malovec, Mário Daško, Juraj Lajcha 
Juniori: Juraj Bellan, Ladislav Kniha, Dávid Zverko, Kristián Zimány 
Juniorky: Tereza Medveďová 

Program MS 2014 v Ponferrade: 
Nedeľa 21. septembra: časovka ženských družstiev na 36,15 km (10.00), časovka mužských družstiev na 57,1 km (14.00, P. Sagan, P. Velits) 
Pondelok 22. septembra: časovka junioriek na 13,9 km (10.00, Medveďová), časovka mužov do 23 rokov na 36,15 km (14.00) 
Utorok 23. septembra: časovka juniorov na 29,5 km (10.00, Zverko), časovka žien na 29,5 km (14.00) 
Streda 24. septembra: časovka elite-mužov (13.30) 
Štvrtok 25. septembra: voľný deň 
Piatok 26. septembra: preteky junioriek na 72,8 km (9.00, Medveďová), preteky mužov do 23 rokov na 182 km (13.00, Baška, Malovec, Daško, Lajcha) 
Sobota 27. septembra: preteky juniorov na 127,4 km (9.00, Bellan, Kniha, Zverko, Zimány), preteky elite žien (14.00) 
Nedeľa 28. septembra: preteky elite mužov na 254,8 km (10.00, P. Sagan, P. Velits, J. Sagan?, M. Velits?) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies