MS v basketbale: Americký tím strieľa priemerne takmer sto bodov

NETKY.SK • 8 September 2014, 10:54 • 2 min
MS v basketbale: Americký tím strieľa priemerne takmer sto bodov

MADRID - Pred štvrťfinálovými stretnutiami na Svetovom pohári v Španielsku kraľujú basketbalisti Spojených štátov amerických vo všetkých podstatných tímových štatistikách.

slovakia

left justify in out

Zverenci Mika Krzyzewského vyhrali na šampionáte dosiaľ všetkých šesť duelov, keď priemerne nastrieľali 99,5 bodu. Druhí, s výrazným odstupom, sú v tomto smere domáci reprezentanti s priemerom 88,2 bodu na jeden duel. Tretia priečka patrí Brazílčanom (83,5).

 

Americký kolektív ovládol na turnaji aj štatistiky v počte doskočených lôpt a prihrávok. USA majú priemer 42,5 doskoku a 22,2 asistencie na jedno stretnutie. Výbornú prácu pod košom odviedli druhí Angolčania (40,4), tretí Dominikánci, Novozélanďania a Španieli (všetci 39,7 doskoku/zápas). Nesebeckosť demonštrujú basketbalisti usporiadateľskej krajiny ako druhí najlepší v počte asistencií (19,5) pred Grékmi (17,7), Austrálčanmi (17,0) a úradujúcimi majstrami Európy Francúzmi (16,8). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies