MS SR: Na odmeny zamestnancov súdov T. Borec vyčlení 791.000 eur

NETKY.SK • 26 November 2013, 19:13 • 2 min
MS SR: Na odmeny zamestnancov súdov T. Borec vyčlení 791.000 eur

BRATISLAVA - Celkovo 791.000 eur vyčlení minister spravodlivosti Tomáš Borec na odmeny zamestnancov súdov, ktorí nie sú sudcami. Podľa rezortu totiž nie sú ohodnocovaní tak, ako by to zodpovedalo ich náročnej práci na čoraz viac preťažených súdoch.

slovakia

left justify in out

"Minister na zmiernenie ich nedostatočného ohodnotenia rozhodol o určení rezervy finančných prostriedkov pre rok 2013," informovala TASR hovorkyňa ministerstva Alexandra Donevová. Minister v pondelok 25. novembra rokoval so zástupcami Odborového zväzu justície v SR. Vyčlenenie financií na odmeny spolu s plošnou valorizáciou platov v štátnej správe predstavujú podľa hovorkyne čiastkový krok v zlepšovaní ohodnotenia zamestnancov slovenskej justície. "Minister zároveň potvrdil, že bude odmietať pokusy o šetrenie v rezorte na úkor platov približne 4500 radových zamestnancov justície," podotkla. Predstavitelia rezortu na rokovaní podľa Donevovej tiež deklarovali, že budú naďalej vyvíjať aktivity v prospech platového zabezpečenia zamestnancov súdov. "Ministerstvo spravodlivosti pri rokovaniach s ministerstvom financií dôrazne uplatňuje ako jednu zo svojich priorít nevyhnutnú potrebu navýšenia záväzného ukazovateľa osobných výdavkov pre zamestnancov súdov, keďže tieto ani v súčasnosti nepokrývajú reálne potreby platov zamestnancov súdov," pripomenula. MS SR zároveň podľa hovorkyne berie na vedomie fakt, že odborový zväz justície ostáva v štrajkovej pohotovosti. Odborári podľa Donevovej deklarovali, že pred nátlakovými akciami budú naďalej uprednostňovať konštruktívny dialóg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona