MS: Slovinci sa dočkali víťazstva, tréner Kopitar sa lúči

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 09:40 • 2 min
MS: Slovinci sa dočkali víťazstva, tréner Kopitar sa lúči

OSTRAVA - Slovinci sa dočkali aj keď chudobného, ale predsa len víťazstva na majstrovstvách sveta v hokeji. Na záver svojho vystúpenia v ostravskej B-skupine zdolali v ČEZ aréne Dánov 1:0.

slovakia

left justify in out

Prvé a zároveň aj posledné tri body už len zmiernili slovinskú bolesť z opätovnej rozlúčky s elitnou kategóriou MS. Zároveň ide o prvé slovinské víťazstvo na majstrovstvách sveta v základnej skupinovej fáze. Predtým naposledy sa Slovinci tešili v skupine o záchranu v roku 2011 na Slovensku, keď zdolali Lotyšov 5:2.


"Už od chvíle, ako sme prehrali s Američanmi, sme túžili aspoň raz si vypočuť našu hymnu. Dali sme do toho všetci to najlepšie, čo v nás zostalo. Mali sme viacero šancí, ale ujala sa len jedna. Tentoraz to stačilo na víťazstvo," povedal šťastný strelec Slovincov Žiga Pance pre server MS 2015.


Dáni boli pôvodne jedným z hlavných kandidátov na zostup do nižšej kategórie, ale úvodná remíza v riadnom hracom čase so Slovákmi (3:4 po nájazdoch) a neskoršia výhra nad Nórmi (4:1) ich odbremenili od záchranárskych stresov v záverečnom súboji so Slovincami. V B-skupine napokon skončili na predposlednom 7. mieste. "Prehra v poslednom zápase nás mrzí, ale celkovo sme spokojní s tým, ako plynul pre nás tento turnaj. Chceli sme najmä potvrdiť účasť na budúci rok v Rusku a to sa nám aj podarilo," povedal dánsky útočník Julian Jakobsen.


Slovinci sa rozlúčili nielen s elitnou kategóriou MS, ale aj s trénerom Matjažom Kopitarom a tiež dlhoročným kapitánom Tomažom Razingarom. "Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale musel som ho urobiť. Za päť rokov som zažil s tímom veľa pekných chvíľ, ale aj pádov. Nahromadená negatívna energia v závere rozhodla o tom, že končím ako reprezentačný tréner," cituje Matjaža Kopitara, otca hviezdneho útočníka Anžeho Kopitara, denník Delo. Tridsaťšesťročný Tomaž Razingar, ktorý reprezentoval Slovinsko na 14 majstrovských turnajoch rôznych kategórií, dodal: "Môj príbeh na ľade sa pomaly končí. Sme radi, že sme sa so šampionátom rozlúčili víťazne. Sme malá krajina s úzkou základňou a každé víťazstvo poteší.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona