MS: Slovenky vyrovnali národné maximum v synchronizovanom plávaní

NETKY.SK • 21 Júl 2013, 12:35 • 2 min
MS: Slovenky vyrovnali národné maximum v synchronizovanom plávaní

BARCELONA - V kvalifikácii triumfovalo ruské duo Svetlán - Kolesničenková a Romašinová výborným výkonom 97,000. Doplnené o hlas trénerky.

slovakia

left justify in out

Slovenské reprezentantky v synchronizovanom plávaní Kristína Krajčovičová s Janou Labáthovou obsadili 20. priečku v nedeľňajšej kvalifikácii technických zostáv dvojíc v rámci 15. majstrovstiev sveta v plaveckých športoch v španielskej Barcelone. Do večerného finále postúpilo 16 z 33 párov. Slovenky dostali za svoj výkon známku 77,100, od finále ich delilo deväť desatín bodu. V kvalifikácii triumfovalo ruské duo Svetlán - Kolesničenková a Romašinová výborným výkonom 97,000. 

Zverenky manželov Szauderových z Iuventy Bratislava vyrovnali historicky najlepšie umiestnenie slovenského dua na MS a zlepšili výsledok SR z predchádzajúcich MS 2011 v Šanghaji, kde Dáša Baloghová s Janou Labáthovou obsadili 25. priečku. 

"Aj keď sa vo vystúpení objavili určité nedostatky a pomýšľali sme i na trošku lepší výsledok, s celkovým umiestnením sme spokojní. Pokračujeme v bojoch, v utorok čaká na dievčatá voľná zostava. Pokúsime sa v nej ešte zlepšiť, nič nie je uzavreté. Samozrejme, veľa bude závisieť aj od výkonov ostatných súťažiacich," uviedla pre agentúru SITA trénerka Nora Szauder. 

Doterajšie národné maximum 20. miesto v pároch dosiahli na MS zhodne dvojice Barbara Mudrochová, Silvia Špačková v Ríme 1994, Lucia Allárová, Lívia Allárová vo Fukuoke 2001, Veronika Feriancová, Katarína Havlíková v Barcelone 2003 a Mária Dzureková, Lucia Habová v Montreale 2005. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies