MS: Slovákov čaká v baráži Ukrajina, prvý zápas v Nitre

NETKY.SK • 12 Február 2016, 13:11 • 2 min
MS: Slovákov čaká v baráži Ukrajina, prvý zápas v Nitre

BELEHRAD - Slovenská futsalová reprezentácia sa v baráži o postup na MS 2016 v Kolumbii (10. septembra - 1. októbra) stretne s Ukrajinou. Rozhodol o tom piatkový žreb v Hoteli Crowne Plaza v Belehrade, kde na druhý deň vyvrcholia majstrovstvá Európy bez slovenskej účasti.

slovakia

left justify in out

Prvý zápas je na programe v termíne 20.-23. marca v ŠH Klokočina v Nitre, odveta 10.-13. apríla na Ukrajine. Súpermi Slovenska, ktoré v novodobej histórii nikdy nepostúpilo na fináloý turnaj MS či ME, mohli byť okrem Talianska všetci víťazi skupín hlavného kola kvalifikácie - Ukrajina, Azerbajdžan, Rusko, Španielsko, Kazachstan alebo Portugalsko. Na finálový turnaj MS sa prebojujú víťazi siedmich barážových duelov.

 

Slováci postúpili do baráže z druhého miesta 7. skupiny hlavného kola kvalifikácie MS 2016, ktorej organizátorom bolo Taliansko. Na úvod zverenci trénera Mariána Berkyho zdolali Moldavsko 3:1, škrt cez rozpočet im však urobila prehra 1:2 s Macedónskom. Postup napokon vybojovali proti úradujúcim majstrom Európy Talianom, ktorých na ich palubovke zdolali senzačne 2:1 po presných zásahoch Mareka Belaníka.

 

Svetový šampionát s 24 účastníkmi sa bude konať v troch kolumbijských mestách - Cali (hala Coliseo El Pueblo, kapacita 18.000 miest), Bucaramange (hala Coliseo Bicentenario, kapacita 8000 miest) a Medellíne (hala Coliseo Iván De Bedout, kapacita 6000 miest).

 

Žreb baráže MS 2016:

Slovinsko - Španielsko

SLOVENSKO - Ukrajina

Poľsko - Kazachstan

Srbsko - Portugalsko

Bielorusko - Rusko

Holandsko - Azerbajdžan

Maďarsko - Taliansko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona