MS: Slováci nezvládli súboj s Čechmi, v skupine sú štvrtí

NETKY.SK • 31 December 2013, 16:04 • 2 min
MS: Slováci nezvládli súboj s Čechmi, v skupine sú štvrtí

MALMÖ - Slovensko - Česko 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

slovakia

left justify in out

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zakončila svoje účinkovanie v A-skupine na svetovom šampionáte vo švédskom Malmö prehrou s Českom 1:4. Slovákom nevyšiel vstup do zápasu a veľkou prekážkou pre nich bol aj brankár Marek Langhammer. Na rozdiel od predchádzajúcich duelov sa slovenskí hráči nedokázali presadzovať v presilových hrách. Zverenci trénera Ernesta Bokroša mali už pred zápasom istotu postupu do štvrťfinále, na ktoré nastúpia ako štvrtý tím z "áčka" proti víťazovi B-skupiny vo štvrtok 2. januára. Česko sa výhrou prebojovalo na 3. miesto tabuľky a vyhlo sa bojom o záchranu, kam mieri proti Nórsku Nemecko.

Hokejové MS hráčov do 20 rokov - A-skupina - utorok - výsledok: 

Slovensko - Česko 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) 
Góly: 40. Kolena (Gríger, Réway) - 1. Pastrňák (Martin Procházka), 4. Kaše (Košťálek), 22. Martin Procházka (Simon), 27. Šidlík (Martin Procházka, Pastrňák) 
Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: 28. Marcel (ČR) 5+DKZ za podrazenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boman (Fín.), Linde (Švéd.) - Pihlblad (Švéd.), Saha (Fín.), 500 divákov. 

Zostavy: 
Slovensko: S. Baroš (23. R. Sabol) - Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, E. Černák, Kečkeš, Ľ. Dinda - Kolena, Réway, Gríger - Lunter, M. Daňo, Cehlárik - Minárik, Horanský, Mlynčár - Šimun, Tibenský, Skalický 
Česko: Langhammer - Knot, Šidlík, Marcel, Plutnar, Šulák, Košťálek, Němeček - Pastrňák, Simon, Procházka - Kaše, Kämpf, Vrána - Tomeček, Volek, Faksa - Zdráhal, Machač, Sedláček - Zacha 

Slováci nezachytili úvod zápasu. Už v 18. sekunde zabudli obrancovia na Davida Pastrňáka, ktorého našiel pred bránkou Martin Procházka. Mladý český útočník si vychutnal Baroša a otvoril skóre. Česi boli aktívnejší, hrali obetavo a išli naplno za svojím cieľom. V 4. min po vyhodení od Koštálka unikol Kaše a nedal blafákom šancu Barošovi - 2:0. Slováci sa len postupne dostávali do tempa, ale brankár Langhammer bol pre nich veľkou prekážkou. Nedokázali sa presadiť ani pri ich najväčšej zbrani na tomto turnaji - presilovke, dokonca ani o dvoch hráčov. 
Aj úvod druhej dvadsaťminútovky patril Čechom. Baroša vyhnal z bránky v 22. min tvrdou strelou Simon. V 27. min sa pri presilovke presadil od modrej Šidlík a zvýšil na rozdiel štyroch gólov. Potom Patrik Marcel poslal kolenom na ľad Minárika, ale ani dlhá presilovka Slovenska sa neskončila úspešne. Českého brankára prekonal až Milan Kolena zblízka štyri sekundy pred koncom druhej tretiny. 

V tretej časti hry mali oba tímy viacero možností na skórovanie, brankári si však dávali pozor. Najbližšie ku gólom mal Vrána, ktorý v zápase trikrát trafil konštrukciu bránky. Skóre sa nemenilo ani v hre v početnej výhode. 


Tabuľka A-skupiny: 
1. USA 3 3 0 0 0 19:4 9 
2. Kanada 3 2 0 1 0 16:10 7 
3. Česko 4 1 1 0 2 10:13 5 
4. Slovensko 4 1 0 0 3 16:17 3 
------------------------------------------------ 
5. Nemecko 4 1 0 0 3 7:24 3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies