MS Peking: Fajdek sa bráni, medailu mu vraj vzal taxikár nevedomky

NETKY.SK • 26 August 2015, 12:59 • 2 min
MS Peking: Fajdek sa bráni, medailu mu vraj vzal taxikár nevedomky

PEKING - Rozhnevaný poľský kladivár Pawel Fajdek podľa vlastných slov nie je opitý blázon, ako ho nazvali, a taxikárovi neplatil za nočnú jazdu zlatou medailou, ktorú v nedeľu vybojoval výkonom 80,88 m na atletických majstrovstvách sveta 2015 v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný atlét popiera prekvapujúce správy čínskych médií, ktoré obleteli svet.


"S taxikárom som sa fotil pred hotelom a pravdepodobne nevedomky odišiel s mojím majetkom. Chápem, že tunajšie médiá by o svojom športovcovi také niečo nenapísali, je jednoduchšie zhodiť cudzinca. Mrzí ma, že takéto plytké texty spôsobili toľko zmätku. Ešte horšie však je, že mi spôsobili viac publicity než obhajoba titulu," napísal v oficiálnom komuniké prostredníctvom svojho facebokového konta rodák z mesta Swiebodzice, ktorého citoval server Fakt.


Poľský novinár mapujúci pekinský svetový šampionát však prezradil, že Fajdek v reštaurácii po triumfe večer poriadne nasával. Keď sa takmer 130-kilový kladivár údajne vyspal z opice, zistil, že medaila je preč a zalarmoval políciu. Spoločne s mužmi zákona vraj "rekonštruovali" nočné dianie a dospeli k záveru, že medaila zostala v taxíku. Vypátrali vodiča a ten potvrdil, že ju prijal ako odmenu za odvoz a na naliehanie ju vrátil.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona