MS: Olejnik dosiahol v dvojitom trape 9. miesto, k postupu do Ria mu chýbal jediný výstrel

NETKY.SK • 14 September 2015, 15:07 • 2 min
MS: Olejnik dosiahol v dvojitom trape 9. miesto, k postupu do Ria mu chýbal jediný výstrel

LONATO - Slovenský reprezentant v dvojitom trape Hubert Andrzej Olejnik sa na budúcoročných olympijských hrách nepredstaví. Posledný pokus na zisk miestenky mal na MS brokárov v Lonate, no jediný chýbajúci výstrel ho obral o možnosť bojovať ako o Rio de Janeiro, tak aj o medaily. Hoci mu to s účasťou pod piatimi kruhmi nevyšlo, Slovensko bude naďalej rád reprezentovať a počká si na možnosť kvalifikovať sa do Tokia 2020.

slovakia

left justify in out

Zverenec trénera Dušana Barcziho bol od začiatku pretekov presne o jedného rozprášeného holuba pozadu oproti ostatným strelcom, ktorým sa podarilo prebojovať do semifinále. Pokazil celkovo trinásť výstrelov, vinu však nehľadal v žiadnom konkrétnom. "Rozhodujúcich bolo všetkých trinásť terčov. Každý ďalší premenený z nich mi mohol dať šancu dostať sa na olympijské hry," sklamane skonštatoval rodák z poľského Vroclavu.

 

Cesta 33-ročného reprezentanta v dvojitom trape za ziskom miestenky sa začala ešte na vlaňajších MS vo všetkých zbraniach v Granade. V priebehu roka mal blízko k priamej účasti v Riu hneď trikrát. "Predtým som bol blízko dvakrát, teraz tretí. Na Svetovom pohári v Al Ain som skončil šiesty rovnako ako na európskych hrách v Baku. Aj teraz to bolo veľmi blízko. Chýbalo asi len trošku šťastia, keďže mi to trikrát takto ušlo," dodal Olejnik.

 

Na lonastskú strelnicu mal dosiaľ len pozitívne spomienky, keďže v roku 2002 sa tu ešte ako reprezentant Poľska stal juniorským majstrom Európy. Na Trap Concaverde strieľal ako "Slovák" aj Svetový pohár v roku 2012. Vtedy skončil na 35. priečke, tentoraz síce omnoho lepšie, no o to smutnejšie. "Cítim sa dobre na tejto strelnici, žiaľ, dnes to dalo len 137. Ostatné je história," skonštatoval.

 

Prebiehajúca sezóna na medzinárodnej scéne pre Olejnika skončila. Zároveň aj tretí rok v pozícii slovenského reprezentanta a hoci sklamanie z neúspešného ťaženia v olympijskom cykle je obrovské, dres s dvojkrížom si oblečie aj v budúcnosti. "Som rád, že môžem reprezentovať Slovensko na takýchto veľkých podujatiach, súperiť s najlepšími na svete. Budem bojovať ďalej, na rade je olympiáda v Tokiu. Dúfam, že sa nám tam spoločne s trénerom podarí prebojovať," zaželal si Olejnik.

 

dvojitý trap - kvalifikácia:

o zlato: 1. Vasilij Mosin (Rus.) 29, 2. Tim Kneale (V.Brit.) 26

o bronz: 3. Ahmad Alafasi (Kuv.) 24 (4), 4. James Willett (Aus.) 24 (3)

semifinále: 1. Mosin 28, 2. Kneale 27, 3. Willett 26 (2), 4. Alafasi 26 (2), 5. Rašid Al-Athba 26 (1), 6. Walton Eller (USA) 24

kvalifikácia: 1. Kneale 142, 2. Mosin 140, 3. Willett 139, 4. Al-Athba 139 ... 9. Hubert Andrzej OLEJNIK (SR) 137

družstvá: 1. Veľká Británia (Tim Kneale, Matthew John Coward-Holley, Matthew French) 414, 2. Rusko, 3. India



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies