MS: Líder Svetového pohára Martin Fourcade chce iba medaily

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 13:54 • 2 min
MS: Líder Svetového pohára Martin Fourcade chce iba medaily

KONTIOLAHTI 4. marca (SITA) - Ak je Ole Einar Björndalen fenoménom štvrťstoročia či celej histórie biatlonu, potom Martin Fourcade je suverénom ostatného obdobia.

slovakia

left justify in out

Od roku 2011 získal skvelý Francúz päť zlatých medailí na majstrovstvách sveta a ďalšie dve pridal zo zimných olympijských hier. Jeho medailový súčet z týchto dvoch najväčších podujatí 7+8+1, čiže 16 cenných kovov, môže nabrať už po blížiacich sa MS v Kontiolahti oveľa väčšie rozmery. A to má stále iba 26 rokov.

 

"Chcem sa ukázať v dobrom svetle vo všetkých súťažiach, nie iba v jedných pretekoch. Chcem čo možno najviac medailí, aby som si udržal prvé miesto vo Svetovom pohári,“ cituje Martina Fourcada server majstrovstiev sveta. 

 

Mladší z bratov Fourcadovcov túži po historickom štvrtom veľkom glóbuse v pretekoch Svetového pohára v neprerušenej sérii. A keďže na svetovom šampionáte sa udeľujú aj body do hodnotenia SP, jeho medailový plán má takto širší rozmer. Nemyslí si však, že súboje o cenné kovy sa obmedzia iba na konfrontáciu medzi ním a Nórom Emilom Heglem Svendsenom ako sa to stalo tradíciou na ostatných veľkých podujatiach. 

 

"V tejto sezóne sa vo Svetovom pohári ukázali veľmi dobre aj ďalší pretekári ako Anton Šipulin, Jakov Fak či Simon Schempp. Hocikto z nich si môže robiť nádeje na zlaté medaily,“ myslí si Martin Fourcade. 

 

Líder Svetového pohára by sa mal predstaviť už v prvej disciplíne svetového šampionátu, ktorou budú vo štvrtok miešané štafety. Francúzi budú jedným z ašpirantov na medaily. "Bude veľmi dôležité, čo predvedieme už v mixštafetách. Dobrý výkon hneď v prvej spťaži je veľmi dôležitý na zvýšenie zdravého sebavedomia do ďalších pretekov,“ uviedol M. Fourcade. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies