MS-kval.: Slováci nastúpia proti Anglicku bez Kucku i Holúbka

NETKY.SK • 3 September 2016, 17:38 • 2 min
MS-kval.: Slováci nastúpia proti Anglicku bez Kucku i Holúbka

TRNAVA - Juraj Kucka ani Jakub Holúbek zo zdravotných dôvodov nepomôžu slovenskej futbalovej reprezentácii v nedeľnom úvode kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 proti Anglicku.

slovakia

left justify in out

Na sobotnej predzápasovej tlačovej konferencii v dejisku stretnutia, ktorým bude trnavská City Arena, to prezradil tréner Slovákov Ján Kozák.

 

"Čakal som päť dní, pretože dvaja futbalisti prišli na zraz s ťažkosťami. Holúbek si podvrtol členok v dueli Žiliny s Trenčínom, lekári ho dávajú dohromady, jeho stav sa zlepšil, ale nestačí to na zápas. Najväčší problém je Kucka s narazenými rebrami. Skúšal dva tréningy, no zvládol iba rozcvičku. Ostatní sú v poriadku," povedal Kozák.

 

Jeho náprotivok Sam Allardyce sa neostýchal so zverejnením základnej zostavy na nedeľu. "Na poste stopéra chýba Chrisovi Smallingovi herná prax, nahradil ho John Stones, ktorý má veľmi dobrú formu. V strede poľa dal prednosť Jordanovi Hendersonovi pred Delem Allim, lebo je vhodnejší typ do tejto skladby. Mužstvo sa formovalo určitý čas, je vyvážené a kvalitné. Hocikto nastúpi, Anglicko nestratí na kvalite," uviedol slovenský kouč na margo súpera.

 

Pôjde už o druhú tohtoročnú vzájomnú konfrontáciu Slovenska s Anglickom, v skupinovej fáze majstrovstiev Európy sa zrodila bezgólová remíza. V eliminačnej F-skupine figurujú ešte Litva, Malta, Slovinsko a Škótsko, Anglicku tak pripadla úloha favorita na prvenstvo: "Hráme doma, ale ich sila je známa. Budeme predvádzať to, čo sa snažíme už tri roky. Chceme byť silnejší na lopte a nebezpečnejší pred bránkou súpera, uvidíme však, čo nám dovolia."

 

Obidve mužstvá sa s EURO 2016 rozlúčili v osemfinále, čo stálo miesto predchádzajúceho kormidelníka "troch levov" Roya Hodgsona. "Anglicko je futbalová krajina, tlak na hráčov tam je obrovský. Sú pred nimi veľké očakávania, nová kvalifikácia, nová výzva. Je to bežný futbalový život," dodal Kozák, pre ktorého nie je Allardyce trénerská neznáma: "Je skúsený lodivod uznávaný verejnosťou i hráčmi. Mám o ňom len tú najlepšiu mienku, na anglickú lavičku zasadol správny muž. Jeho práca je založená na disciplíne a organizácii hry. Reprezentácia sa líši od klubu, ale s toľkými skúsenosťami zvládne aj tú."

 

Úspešný boj o EURO 2016 odštartovali Slováci víťazstvom na Ukrajine. Stredný obranca Ján Ďurica by rád nadviazal na vydarený začiatok proti kvalitnému protivníkovi: "Čaká na nás nová kvalifikácia, na stretnutie s favorizovaným Anglickom sa treba tešiť. Dôležité bude, ako náš kolektív splní pokyny trénera, a či budeme bojovať jeden za druhého."

 

kvalifikácia MS 2018, F-skupina, nedeľa 4. septembra, Trnava, 18.00 h:

Slovensko - Anglicko

/rozhodujú: Milorad Mažič - Milovan Ristič, Dalibor Djurdjevič (všetci Srb.)/

predpokladané zostavy:

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Gyömbér - Mak, Hamšík, Švento - Ďuriš

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Stones, Rose - Dier, Henderson - Lallana, Rooney, Sterling - Kane

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies