MS-klubov: V Maroku pred každým duelom potlesk pre Nelsona Mandelu

NETKY.SK • 10 December 2013, 16:10 • 2 min
MS-klubov: V Maroku pred každým duelom potlesk pre Nelsona Mandelu

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) požiadala divákov, aby pred všetkými zápasmi na 10. ročníku majstrovstiev sveta klubov v Maroku potleskom na otvorenej scéne vzdali poctu Nelsonovi Mandelovi. Prvý prezident Juhoafrickej republiky tmavej pleti, ktorý za boj proti apartheidu strávil 27 rokov vo väzení, skonal 5. decembra vo veku 95 rokov.

slovakia

left justify in out

FIFA očakáva, že diváci na štadiónoch sa "postavia a naplnia jednotnú myšlienku Mandelovho odkazu nádeje a lásky na celom svete." To čo FIFA nazvala "Madiba Moment" odštartuje v stredu pred otváracím zápasom MS klubov medzi tímami Raja Casablanca a Auckland City v Agadire. Turnaj FIFA MS klubov sa uskutoční po prvý raz na africkom kontinente.

Mandela pomohol rodnej krajine získať právo organizovať svetový šampionát v roku 2010. Tam na finálovom turnaji postúpili slovenskí reprezentanti pod vedením trénera Vladimíra Weissa do osemfinále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona