MS klubov: "Barca" do finále aj bez Messiho a Neymara, hetrik Suareza

NETKY.SK • 17 December 2015, 13:46 • 2 min
MS klubov: "Barca" do finále aj bez Messiho a Neymara, hetrik Suareza

JOKOHAMA - Futbalisti európskeho šampióna FC Barcelona postúpili podľa očakávania hladko do finále 12. ročníka majstrovstiev sveta klubov FIFA v Japonsku, v ktorom ich vyzve juhoamerický šampión River Plate. Katalánci vo štvrtok v druhom semifinále zdolali ázijského majstra Kuang-čou Evergrande suverénne 3:0 vďaka hetriku uruguajského útočníka Luisa Suareza.

slovakia

left justify in out

V stredu v prvom semifinále River Plate v Osake zdolal domáceho zástupcu Sanfrecce Hirošima 1:0. Finálový zápas je na programe v nedeľu 20. decembra o 11.30 SEČ v Jokohame.

 

"Barca" nastúpila bez hviezdneho dua Lionel Messi a Neymar. Messiho vyradili žalúdočné problémy, Neymar vynechal pre problémy so slabinami tréningové jednotky v pondelok i v utorok a hoci v stredu trénoval, tréner Luis Enrique sa rozhodol neriskovať.

 

Zápas bol v réžii Suareza. Ten najprv v prvom polčase dorazil do siete Rakitičovu strelu, v 50. minúte ho skvele jemnou prihrávkou za obranu našiel Iniesta a nasledovalo chladnokrvné zakončenie. Skóre spečatil z penalty v 67. minúte, ktorú favorit zahrával po faule na Munira.

 

Španielsky majster rázne uťal trojzápasovú sériu bez víťazstva, Evergrande našlo premožiteľa po 28 dueloch bez prehry, keď naposledy prehralo v máji. Barcelona útočí na zisk rekordného tretieho titulu z MS klubov FIFA po rokoch 2009 a 2011.

 

"Suarez bol skvelý. Je veľmi talentovaný a vie si poradiť v ťažkých situáciách. Mali sme viacero zranených, takže sme sa s tým museli vyrovnať. A on dokonale nahradil ich absenciu," citovala agentúra AP Enriqueho.

 

Brazílsky tréner čínskeho klubu Luiz Felipe Scolari zobral prehru s nadhľadom. "Prehrali sme 0:3, ale aj iné veľké mužstvá s Barcelonou prehrali rovnakým výsledkom. Takže nie sme horší. Máme dobrý tím. Dosť sme sa zlepšili, ale nemáme toľko skúseností zo zápasov s najväčšími svetovými klubmi," povedal "Big Phil".

 

12. ročník MS klubov FIFA 2015 v Japonsku

semifinále:

Jokohama:

FC Barcelona - Kuang-čou Evergrande 3:0 (1:0)

Góly: 39., 50. a 67. Suarez (tretí z 11 m)

 

 

 

Ďalší program:

o 3. miesto (nedeľa 20. decembra):

8.00 v Jokohame

 

finále (nedeľa 20. decembra):

11.30 v Jokohame




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies