MS: Kanaďania doplnili tím o obrancu Mathesona

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 16:36 • 2 min
MS: Kanaďania doplnili tím o obrancu Mathesona

PRAHA - Do kádra kanadskej hokejovej reprezentácie pre majstrovstvá sveta v Rusku pribudol obranca Michael Matheson. Dvadsaťdvaročný bek strávil väčšiu časť aktuálnej sezóny vo farmárskom tíme Portland Pirates v AHL, no tri stretnutia absolvoval aj v NHL v mužstve Florida Panthers.

slovakia

left justify in out

V kádri hlavného trénera Billa Petersa aktuálne figuruje dvojica brankárov, 7 obrancov a 13 útočníkov. V tíme je aj trojica hráčov, ktorí sa v máji 2015 podieľali na "zlatej jazde" výberu Kanady na MS v Česku. Sú nimi útočníci Matt Duchene, Taylor Hall a Ryan O’Reilly. V kanadskom tíme nechýba vychádzajúca hviezda Connor McDavid z Edmontonu.


Bill Peters dal dokopy pomerne mladý tím. Jeho najmladším článkom je 19-ročný McDavid, o rok viac má Sam Reinhart (Buffalo), v kádri figuruje aj 21-ročný Max Domi (Arizona) a jeho rovesník Dumba. Až piati zo siedmich nominovaných obrancov majú len 22 rokov, zatiaľ najskúsenejším bekom je 26-ročný Chris Tanev (Vancouver).


Kanada sa na MS 2016 predstaví v základnej B-skupine v Petrohrade a jej súperom bude aj Slovensko.

Nominácia hokejovej reprezentácie Kanady na MS 2016:


Brankári: Calvin Pickard (Colorado Avalanche/NHL), Cam Talbot (Edmonton Oilers/NHL)


Obrancovia: Cody Ceci (Ottawa Senators/NHL), Ben Hutton, Chris Tanev (obaja Vancouver Canucks/NHL), Ryan Murray (Columbus Blue Jackets/NHL), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs/NHL), Matt Dumba (Minnesota Wild/NHL), Michael Matheson (Portland Pirates, USA/AHL)


Útočníci: Max Domi (Arizona Coyotes/NHL), Matt Duchene (Colorado Avalanche/NHL), Brendan Gallagher (Montreal Canadiens/NHL), Taylor Hall, Connor McDavid (obaja Edmonton Oilers/NHL), Boone Jenner (Columbus Blue Jackets/NHL), Brad Marchand (Boston Bruins/NHL), Ryan O’Reilly, Sam Reinhart (obaja Buffalo Sabres/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg Jets/NHL), Mark Stone (Ottawa Senators/NHL), Derick Brassard (New York Rangers/NHL), Corey Perry (Anaheim Ducks/NHL)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies