MS: Futbalisti Kanady sa po 36 rokoch prebojovali na šampionát v Katare

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 09:21 • 2 min
MS: Futbalisti Kanady sa po 36 rokoch prebojovali na šampionát v Katare

Futbalisti Kanady sa po 36 rokoch opäť predstavia na majstrovstvách sveta. Svoju druhú účasť na šampionáte v histórii si "javorové listy" definitívne zabezpečili hladkým víťazstvom 4:0 nad Jamajkou v predposlednom 13. kole kvalifikácie zóny CONCACAF. Blízko k zisku miestenky na MS 2022 v Katare sú vďaka zisku troch bodov aj USA s hetrikom Christiana Pulišiča proti Paname (5:1) a Mexiko po výhre na pôde Hondurasu 1:0.

slovakia

left justify in out

„Kanada je futbalový národ"

 

Góly Kanady zaznamenali Cyle Larin, Tajon Buchanan, Junior Hoilett a vlastný zásah do jamajskej siete pridal Adrian Mariappa. Po triumfe oslavovalo vypredané 30-tisícové hľadisko v Toronte postup na MS, iba druhý v kanadskej histórii po účasti na šampionáte 1986 v Mexiku.Kanada je futbalový národ. Postúpili sme a ideme ďalej. Ešte sme len začali," uviedol anglický kouč Kanaďanov John Herdman. Domácim pre zdravotné problémy chýbal hviezdny Alphonso Davies z Bayernu Mníchov. Kanada vedie tabuľku o tri body pred USA a Mexikom.

 

 

Tím USA ukončil na štadióne v Orlande sen Panamy o postupe na MS, Pulišič z londýnskej Chelsea už v prvom polčase dal dva zásahy z penalty a v 65. minúte skompletizoval hetrik. Hostia výrazne nepriaznivé skóre až v závere upravili gólom Anibala Godoya. Panama sa už nemôže dostať ani na štvrtú priečku zaručujúcu účasť v baráži. Američanov by o priamu miestenku na MS mohla pripraviť iba vysoká prehra o šesť a viac gólov v záverečnom kole v stredu na pôde Kostariky. Tá figuruje zatiaľ na barážovej štvrtej pozícii, keď uspela v Salvádore 2:1. Prvé tri tímy sa na MS dostanú priamo. Tretie je priebežne Mexiko iba o skóre za USA, o jeho tesnej výhre 1:0 vonku nad Hondurasom rozhodol v 70. minúte Edson Alvarez.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.S. Soccer MNT (@usmnt)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies