MS: Dáni nedokázali prelomiť írsky val, Schmeichel viní trávnik

NETKY.SK • 12 November 2017, 14:22 • 2 min
MS: Dáni nedokázali prelomiť írsky val, Schmeichel viní trávnik

KODAŇ - Dánski futbalisti nedokázali v úvodnom súboji európskej baráže MS 2018 prelomiť skalopevnú írsku defenzívu a po bezgólovej remíze tak odchádzali z Kodane spokojnejší hostia.

slovakia

left justify in out

Domáci mali v sobotňajšom dueli počas celého priebehu viac z hry, mali 68-percentné držanie lopty a v prvom polčase si vypracovali aj niekoľko gólových šancí. Dve najväčšie spálili Andreas Cornelius a Pione Sisto. V závere polčasu sa dostal pred bránku aj hosťujúci Cyrus Chrisite, Kaspera Schmeichela však neprekonal. V druhej časti si Dáni nedokázali vypracovať súvislý tlak, Írom vychádzala defenzívna taktika. V samom závere poslal dobrú hlavičku pod brvno Yussuf Poulsen, no brankár Írska Darren Randolph sa vyznamenal a udržal čisté konto. Ostrovania tak v tejto kvalifikácii neprehrali ani šiesty zápas vonku.

 

"Remízu na ihrisku súpera musíme považovať za pozitívny výsledok. Myslím si, že s výnimkou úvodných 15 minút sme súperovi nič nedovolili," vyslovil sa írsky stredopoliar Harry Arter. Pred odvetou, ktorá sa hrá v utorok 14. novembra od 20.45 h v Dubline, sú tak šance oboch tímov naďalej otvorené. "Hrá sa o všetko. Musíme doma zvíťaziť a samozrejme streliť nejaké góly, lebo si myslím, že Dáni u nás skórujú," tvrdí tréner "zelenej armády" Martin O'Neill.

 

Írsko disponuje rekordnými skúsenosťami z baráže, o vrcholné podujatia v nej bojuje už po ôsmy raz. Dosiaľ sa trikrát pokúšalo o MS, neuspelo s Belgickom (1998) ani Francúzskom (2010), zdolalo Irán (2002). Celkovo sa usiluje o deviatu účasť na MS, na futbalovom mundiale sa naposledy predstavilo v roku 2002.

 

Dáni, ktorí sa snažia prebojovať na prvé vrcholné podujatie od EURO 2012, nedokázali proti zhustenej obrane súpera nič svetoborné vymyslieť a fanúšikovia ich po záverečnom hvizde vypískali. Brankár Kasper Schmeichel, ktorý musel v zápase výraznejšie zasiahnuť iba raz, však nepovažuje bezgólovú remízu za zlý výsledok. "Sme v lepšej pozícii, než sme boli pred týmto stretnutím," vyhlásil. Podľa Schmeichela domácemu tímu bránil v tvorivosti nekvalitný trávnik. "Som sklamaný z hracej plochy. Bola príšerná. V takom veľkom zápase by sa to nemalo stávať. Chceli sme hrať rýchly, kreatívny futbal, no museli sme pri spracovaní lopty urobiť vždy o jeden dotyk viac. Trávnik by mal byť v Dubline lepší, tak verím, že sa viac dostaneme k svojej hre," dodal pre agentúru AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies