MS: Cehlárik chce pomôcť tímu výkonmi na ľade

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 15:46 • 2 min
MS: Cehlárik chce pomôcť tímu výkonmi na ľade

BRATISLAVA - S veľkými očakávaniami odcestoval v stredu so slovenskou reprezentáciou na hokejové majstrovstvá sveta mladý útočník Peter Cehlárik.

slovakia

left justify in out

Na dvadsaťročného Žilinčana totiž čaká premiérový seniorský svetový šampionát. "Som veľmi poctený, že som v tomto tíme a môžem reprezentovať Slovensko. Verím, že ten tlak zvládnem," myslí si ofenzívna opora švédskeho klubu Lulea HF v ostatných sezónach. "Napätie príde asi až po presune do dejiska šampionátu, ruského Petrohradu. Budem sa snažiť byť čo najviac pokojný. Nemôžeme byť v strese, musíme si veriť a kráčať od zápasu k zápasu," doplnil.


Prvým súperom Slovákov na MS 2016 v Rusku bude výber Maďarska, ktorý sa medzi elitou predstaví prvýkrát od roku 2009. Vtedy na šampionáte vo Švajčiarsku hrali Maďari hneď prvý duel rovnako proti Slovensku, o triumfe hokejistov spod Tatier 4:3 rozhodol trinásť sekúnd pred treťou sirénou Ľuboš Bartečko. "Pamätám si, ako sme pred pár rokmi hrali otvárací zápas MS proti Maďarom. Tam sa chalani vytrápili. Verím, že my prvý duel zvládneme a odrazíme sa do šampionátu," pokračoval útočník Peter Cehlárik.


Na ostatnom zraze slovenskej reprezentácie nevedel povedať, aká bude na majstrovstvách sveta jeho úloha v tíme Zdena Cígera. "Tri prípravné zápasy som odohral v druhom útoku, v generálke proti Dánsku som nenastúpil. Uvidíme, kam ma zaradí tréner. Chcel by som na MS hrať čo najviac a pomôcť tímu priamo na ľade," poznamenal rodák spod Dubňa.


Majstrovstvá sveta sa po šestnástich rokoch opäť uskutočnia v ruskom Petrohrade, na ktorý má slovenský hokej veľmi pekné spomienky. Veď v ére samostatnosti získali Slováci v meste na Neve strieborné medaily. Peter Cehlárik mal vtedy necelých päť rokov. "Tento šampionát som sledoval doma v telke, no bol som ešte malý chlapec," dodal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies