MS ATP Londýn: Wawrinka zdolal Čiliča a udržal si šancu na semifinále

NETKY.SK • 17 November 2016, 08:35 • 2 min
MS ATP Londýn: Wawrinka zdolal Čiliča a udržal si šancu na semifinále

LONDÝN - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka si na prestížnom turnaji majstrov v Londýne pripísal na svoje konto premiérové víťazstvo.

slovakia

left justify in out

V stredajšom večernom zápase v londýnskej 02 aréne ako tretí najvyššie nasadený hráč zdolal turnajovú sedmičku Chorváta Marina Čiliča v dvoch tajbrejkoch 7:6 (3), 7:6 (3). Posledným súperom v skupine Johna McEnroea bude pre Wawrinku svetová jednotka Brit Andy Murray, Chorvát zabojuje o premiérový triumf na podujatí proti Japoncovi Keiovi Nišikorimu.

 

Švajčiar potvrdil priaznivú bilanciu s Čiličom, keď stredajšie víťazstvo bolo jedenáste z predchádzajúcich trinástich vzájomných súbojov, z toho siedme za sebou. O výsledku rozhodli dva vyrovnané sety, v každom z nich mal v skrátenej hre navrch Wawrinka. V prvom dejstve sa mohol do trháku dostať Čilič, ale za stavu 5:4 a 40:30 nevyužil setbal. Jeho súper vyrovnal a neskôr si vynútil tajbrejk. Tam ho podržalo podanie, keď minibrejk potvrdil esom, bodom priamo z podania a vedenie 5:2 si potom postrážil na zisk prvého setu.

 

Takmer rovnaký scenár sa opakoval aj v druhom dejstve. Úvod síce patril Chorvátovi, ktorý rýchlo dokázal zobrať súperovi podanie, ale netrvalo dlho a Wawrinka si ho vzal späť. V tých momentoch mu vychádzala hra od základnej čiary, keď Čiličovi tlačil loptičky do bekhendu. V piatej hre mal vysoký Balkánec dva brejkbaly, ale nevyužil ich a duel tak smeroval do ďalšieho tajbrejku. V ňom mal opäť pevnejšie nervy Wawrinka a napokon za 118 minút triumfoval.

 

"Som veľmi rád za toto víťazstvo. Spokojný som aj s výkonom, ktorý som predviedol, pomohol mi dobrý pohyb. Bolo to náročné, dva tajbrejky. Zápas mal dobrú úroveň a som rád, že som ho vyhral," vravel Wawrinka, ktorý si v ďalšom zápase zmeria sily s Murraym. Švajčiar bude chcieť napodobniť triumf nad svojím rivalom z minuloročného turnaja majstrov, keď Škóta zdolal 7:6 (4), 6:4. "Viem, že na postup musím vyhrať. Budem sa snažiť hrať svoj najlepší tenis a zdolať svetovú jednotku. S Andym sa poznáme, hrali sme spolu množstvo súbojov. Teším sa aj na atmosféru, fanúšikovia budú podporovať súpera a verím, že to vyburcuje aj mňa," dodal Švajčiar.

 

Čiliča po prehre mrzel nevyužitý setbal v prvom dejstve. "Škoda, že som ho nepremenil. V oboch tajbrejkoch som urobil niekoľko chýb, rozhodujúce údery som mal hrať lepšie. Kľúčové loptičky získal súper, ale pri troche šťastia mohli patriť mne," reagoval Chorvát.

 

turnaj majstrov - skupina Johna McEnroea:

 

Stanislas Wawrinka (3-Švajč.) - Marin Čilič (7-Chorv.) 7:6 (3), 7:6 (3)

 

tabuľka:

1. Andy Murray (1-V.Brit.) 2 2 0 4:1 4

2. Kei Nišikori (5-Jap.) 2 1 1 3:2 2

3. Stan Wawrinka (3-Švaj.) 2 1 1 2:2 2

4. Marin Čilič (7-Chorv.) 2 0 2 0:4 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies