MS ATP Londýn: Srb Djokovič poľahky zdolal náhradníka Goffina

NETKY.SK • 17 November 2016, 16:55 • 2 min
MS ATP Londýn: Srb Djokovič poľahky zdolal náhradníka Goffina

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič zvíťazil aj vo svojom treťom stretnutí na tohtoročnom turnaji majstrov v Londýne. Belgičana Davida Goffina zdolal za 69 minút jednoznačne 6:1, 6:2.

slovakia

left justify in out

Svetová dvojka mala postup do semifinále i prvenstvo v skupine isté už pred týmto zápasom. Jedenásty hráč rebríčka ATP sa do akcie na koncoročnom výberovom šampionáte dostal na poslednú chvíľu ako náhradník za Francúza Gaela Monfilsa, ktorý v predchádzajúcich dvoch dueloch prehral a bol už bez šance na účasť medzi najlepšou štvoricou. V druhom štvrtkovom dueli skupiny Ivana Lendla si to po 21.00 h SEČ rozdajú Kanaďan Miloš Raonič a Rakúšan Dominic Thiem v priamom súboji o druhú postupovú priečku.

 

Úvodný brejkbal si vypracoval Djokovič vo svojom druhom geme na príjme, dovtedy sa podávajúci hráči museli prehrýzť maximálne cez zhodu. Goffin dvojchybou spečatil stratu servisu. V nasledujúcej hre Belgičan dobehol zdanlivo márnu loptičku a krásnu výmenu zakončil prehodením súpera. Potom rozhodca upozornil Djokoviča na prekročenie 25-sekundového limitu na otvorenie výmeny, na čo Srb oponoval, že ho arbiter mal varovať pred jeho vypršaním. Aj napriek krátkemu negatívnemu rozptýleniu doviedol Djokovič gem do zdarného konca, v ďalšom opäť vzal protivníkovi servis a prvý set poľahky dopodával - 6:1.

 

Ani v druhom dejstve sa miestami odovzdanému Goffinovi príliš nedarilo a favoritovi nedokázal klásť odpor. Djokovič tak mohol aj šetriť sily na semifinále. Druhý tenista sveta aj v ňom dva razy prelomil podanie súpera, jediný Belgičanov brejkbal vymazal v ôsmej hre pomocou kvalitného prvého servisu, set získal pomerom 6:2 a Goffina zdolal aj piatykrát v kariére.

 

"Cítil som sa najkomfortnejšie z troch tunajších vystúpení, zvýšil som úroveň môjho tenisu. Pripravoval som sa na Gaela a potom som zistil, že narazím na Davida. Tento týždeň poctivo trénoval, a hoci nepredviedol svoj najlepší výkon, stále je výborný hráč. Musel som sa prispôsobiť takticky, David je veľmi rýchly a s Gaelom zasa nikdy neviete, čo sa stane na kurte, je nepredvídateľný. Snažil som sa mentálne správne nastaviť, bez ohľadu na to, kto bude stáť na opačnej strane," citoval Djokoviča web BBC.

 

"Novak nerozdáva body zadarmo, je agresívny, a vráti čokoľvek. Nebolo to pre mňa jednoduché, ale pokúsil som sa odviesť maximum. Vedel som, že nastupujem na moje posledné stretnutie sezóny, bolo radosťou zahrať si na veľkom štadióne v príjemnej atmosfére. Mám za sebou naozaj dobrý rok, najvydarenejší v kariére. Po dobrom tenise si môžem užiť krásnu dovolenku," povedal Goffin.

 

tenisový turnaj majstrov

skupina Ivana Lendla:

 

Novak Djokovič (2-Srb.) - David Goffin (Belg.) 6:1, 6:2

 

tabuľka:

1. Novak Djokovič (2-Srb.) 3 3 0 6:1 3 *

2. Miloš Raonič (4-Kan.) 2 1 1 2:2 1

3. Dominic Thiem (8-Rak.) 2 1 1 3:3 1

4. David Goffin (Belg.) 1 0 1 0:2 0

5. Gael Monfils (6-Fr.) 2 0 2 1:4 0

 

* - istý postup do semifinále

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies