MS ATP Londýn: Raonič zdolal v priamom súboji o postup Thiema

NETKY.SK • 18 November 2016, 07:57 • 2 min
MS ATP Londýn: Raonič zdolal v priamom súboji o postup Thiema

LONDÝN - Kanadský tenista Miloš Raonič zdolal na turnaji majstrov v Londýne Rakúšana Dominica Thiema za 90 minút 7:6 (5), 6:3 a postúpil do semifinále.

slovakia

left justify in out

Raonič uspel v priamom súboji o postup, v záverečnom zápase skupiny Ivana Lendla si zabezpečil druhú priečku za Novakom Djokovičom.

 

Srb v prvom štvrtkovom stretnutí prekonal belgického náhradníka Davida Goffina poľahky 6:1, 6:2 a zvíťazil aj vo svojom treťom vystúpení. Djokovič bol v predchádzajúcom priebehu skupiny nad sily Raoniča i Thiema, obidvaja si poradili s Gaelom Monfilsom. Francúz vo štvrtok nenastúpil pre zranenie a jeho miesto zaujal Goffin.

 

Matematika večerného duelu bola jednoduchá - víťaz postúpi, neúspešný tenista sa s koncoročným výberovým šampionátom rozlúči. Podľa toho sa aj začalo hrať, súperi sa sústredili na udržanie vlastného podania, čo sa im darilo. Na prvú zhodu sa dostali až v siedmom geme po Raoničovej dvojchybe, Thiem však z nádejného stavu nevyťažil brejkbal. Po tejto hre rozhodca upozornil Kanaďana, aby si dával pozor na 25-sekundový limit na otvorenie výmeny, rovnaký problém mal aj Djokovič popoludní. Rakúšan sa cez zhodu na svojom servise musel prehrýzť až za stavu 5:6, ale zvládol to bez ťažkostí a úvodné dejstvo zákonite dospelo do tajbrejku. V ňom získal prvý minibrejk Raonič, Thiem sa v nasledujúcej výmene udržal na dostrel ukážkovým jednoručným bekhendom po čiare a potom preklopil výhodu na svoju stranu. Nasledovala ďalšia a už definitívna otočka v skóre, Raonič si skrátenú hru pripísal pomerom 7:5.

 

Kanaďan nadviazal na zvládnutú koncovku prvého setu a hneď v otváracom geme druhého dostal podávajúceho Rakúšana pod tlak. Vypracoval si tri brejkbaly, premiérové v celom zápase, a premenil druhú možnosť. Thiem musel za stavu 0:2 zo svojho pohľadu odvracať ďalšie dva brejkbaly, tentoraz sa z manka 15:40 zachránil a nepripustil zvýšenie protivníkovho náskoku. Raonič mal dva brejkbaly a zároveň mečbaly v deviatej hre, druhú príležitosť už zužitkoval, set získal 6:3 a zvíťazil aj v druhom vzájomnom meraní síl s Thiemom.

 

"Na konci úvodného dejstva som mal šťastie, že sa mi podarilo trafiť tri esá. Spoľahol som sa na vlastné zbrane a prebojoval som sa ďalej," citoval štvrtého nasadeného tenistu web BBC.

 

tenisový turnaj majstrov

skupina Ivana Lendla:

Miloš Raonič (4-Kan.) - Dominic Thiem (8-Rak.) 7:6 (5), 6:3, Novak Djokovič (2-Srb.) - David Goffin (Belg.) 6:1, 6:2

 

konečná tabuľka:

1. Novak Djokovič (2-Srb.) 3 3 0 6:1 3 - postup do semifinále

2. Miloš Raonič (4-Kan.) 3 2 1 4:2 2 - postup do semifinále

3. Dominic Thiem (8-Rak.) 3 1 2 3:5 1

4. David Goffin (Belg.) 1 0 1 0:2 0

5. Gael Monfils (6-Fr.) 2 0 2 1:4 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies