MS ATP Londýn: Murrayho premiérový triumf v pozícii svetovej jednotky

NETKY.SK • 15 November 2016, 08:32 • 2 min
MS ATP Londýn: Murrayho premiérový triumf v pozícii svetovej jednotky

LONDÝN - Japonský tenista Kei Nišikori vstúpil do turnaja majstrov v Londýne hladkým víťazstvom nad Švajčiarom Stanom Wawrinkom 6:2 a 6:3 za 68 minút.

slovakia

left justify in out

Vo večernom zápase skupiny Johna McEnroea zvíťazil Andy Murray, premiérovo v pozícii svetovej jednotky, nad Chorvátom Marinom Čiličom v dvoch setoch 6:3, 6:2.

 

Tretí nasadený Švajčiar držal krok so svojím súperom v prvom sete len do štvrtej hry, potom Japonec zlepšil svoju obranu, ktorá rezultovala do zisku štyroch hier v rade. Piaty nasadený Nišikori využil hneď prvý setbal a po 30 minútach sa ujala vedenia 1:0 na sety. Takmer identický priebeh malo aj druhé dejstvo, Wawrinka opäť stratil v piatom geme svoje podanie. Jeho súper mal zápas jasne vo svojej moci, o hladkom triumfe rozhodol prelomením súperovho podania v deviatej hre.

 

"Myslím si, že som hral od začiatku sebavedomo a solídne. Nikdy nie je ľahké hrať proti Stanovi, ale snažil som sa o stabilnú hru zo svojej strany. Potešila prítomnosť japonských vlajok v hľadisku, znamená to pre mňa niečo extra. V O2 Aréne hrám rád a dúfam, že budem aj naďalej podávať takéto výkony," povedal v pozápasovom rozhovore na kurte Nišikori.

 

Murray vykročil za postupom do semifinále vo veľkej pohode. V úvodnom sete duelu s Čiličom vynikol fyzickou hrou, ktorej dominantou bola predovšetkým ideálna dĺžka úderov v rýchlom prechode z obrany do útoku. Hoci prinieslo úvodné dejstvo viacero vyrovnaných výmen, Murraymu v ňom pomohli dva úspešné brejky. Vypracoval si náskok 3:1 a istotou na podaní napokon triumfoval za 47 minút. V druhom sete sa Brit rozhýbal na základnej čiare, rozmiestňovanými loptičkami dostal do pohybu aj Čiliča a donútil ho k viacerým nevynúteným chybám. Sám sa síce dostal do menšieho útlmu, no v ôsmej hre napokon dotiahol duel do víťazného konca, keď premenil hneď prvý z troch mečbalov.

 

Murray tak zvládol prvý zápas v pozícii svetovej jednotky, na ktorej po parížskom turnaji série Masters vystriedal Novaka Djokoviča. "Ak dovediete zápas do víťazného konca, vždy sa vám dobre hodnotí. Budem sa snažiť nadviazať na tento triumf do ďalšieho priebehu turnaja. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom, pretože vytvorili skvelú atmosféru, ktorá mi v rozhodujúcich momentoch pomohla," povedal v prvom rozhovore priamo na dvorci Murray.

 

Turnaj majstrov v Londýne

skupina Johna McEnroea:

Stan Wawrinka (3-Švaj.) - Kei Nišikori (5-Jap.) 2:6, 3:6

Andy Murray (1-V.Brit.) - Marin Čilič (7-Chorv.) 6:3, 6:2

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona