MS ATP Londýn: Djokovič postúpil do semifinále

NETKY.SK • 16 November 2016, 09:40 • 2 min
MS ATP Londýn: Djokovič postúpil do semifinále

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým semifinalistom tohtoročného turnaja majstrov v Londýne. V mimoriadne vyrovnanom stretnutí s Milošom Raoničom rozhodol o svojom triumfe až v tajbrejkoch oboch setov, v ktorých potvrdil vysoké kvality a po výsledku 7:6 (6), 7:6 (5) zdolal Kanaďana aj v ôsmom vzájomnom stretnutí.

slovakia

left justify in out

Vyšvihol sa do čela skupiny Ivana Lendla, v ktorej si to o druhé postupové miesto rozdajú Raonič s Dominicom Thiemom. Rakúšan v úvodnom dueli dňa zdolal turnajovú šestku Francúza Gaela Monfilsa za 1:31 h v troch setoch 6:3, 1:6, 6:4.

 

V súboji dvoch zdolaných hráčov z prvého dňa turnaja mal Thiem v prvom sete navrch. V šiestom geme prelomil Monfilsovo podanie a hladkým potvrdením na nulu sa ujal vedenia 5:2. Monfils znížil na 3:5, ale Thiem neomylne dopodával na 6:2. Francúz sa však na druhé dejstvo skoncentroval a spresnil údery, vďaka čomu ovládol dianie na dvorci. Dvakrát pri Thiemovom podaní využil hneď prvú ponúknutú možnosť brejku a viedol už 4:0. Až za tohto stavu sa Rakúšan vrátil k hre z prvého setu, ale len na okamih znížením na 1:4. Následne totiž opäť nezvládol situáciu pri svojom podaní a jeho súper poslal duel do rozhodujúceho dejstva. V ňom si obaja aktéri držali podanie až do stavu 5:4 pre Thiema, keď následne Monfils nezvládol dôležitosť situácie. Thiem na príjme využil hneď prvý mečbal a po 91 minútach sa tešil z triumfu.

 

"Bol to vyrovnaný zápas. Začal som aktívne, v prvom sete som hral kvalitný tenis. Potom sa však prejavili Gaelove skúsenosti, v druhom sete hral skutočne veľmi dobre a zaslúžene sa stal jeho korisťou. V rozhodujúcom dejstve sme obaja bojovali o každú loptičku. Mal som aj kus šťastia. Som rád, že v poslednom zápase skupiny proti Raoničovi budem mať o čo hrať. Stále mám šancu na semifinále. Uvidíme, čo sa stane. Raonič je výborný hráč, ale budem bojovať," povedal Thiem.

 

Raonič prekvapil Djokoviča v prvom sete večerného zápasu výbornou taktickou hrou. Na prvom podaní pôsobil absolútne suverénne, na returne zasa v niektorých momentoch až prekvapivo odolne. Dobrý výkon podčiarkol viacerými presnými loptičkami po lajne z forhendu i bekhendu a úvodné dejstve doviedol do tajbrejku. V ňom viedol 3:1, ale Djokovič sa piatimi loptičkami za sebou dostal na koňa a set napokon získal po efektnom lobe a dvojchybe Kanaďana za 68 minút. Po potvrdení brejku v úvode druhého setu viedol "Nole" 2:0, ale nezlomný výkon súpera ho donútil k chybám. Raonič sa na svetovú dvojku dotiahol, za nepriaznivého stavu 2:4 uhral tri víťazné gemy za sebou a vďaka nevyrovnaným úderom favorita si vybojoval setbal. Unikátnu schopnosť vysekať sa z problémov však potvrdil Djokovič aj v tomto prípade. Výbornou obranou sa v tajbrejku udržal, za stavu 5:5 si esom vybojoval mečbal a v nasledujúcej výmene ho potvrdil.

 

V niektorých fázach utorňajšieho duelu mal srbský tenista namále, ale Raonič si napriek výbornému výkonu nevynútil tretí set a oba tajbrejky tesne prehral. "Myslím si, že ak by som si mal vybrať jednu vec, ktorá rozhodla, bola by to moja psychická odolnosť. Veril som, že to môžem zvládnuť, ak prídu šance a premením ich. Víťazstvo v prvom sete mi dodalo sebavedomie. Mal som skvelý vstup aj do druhého dejstva, ale Miloš sa držal. Delili nás jedna či dve výmeny. Tento zápas mohol dopadnúť akýmkoľvek výsledkom," povedal v prvom rozhovore na dvorci Djokovič.

 

Turnaj majstrov v Londýne

skupina Ivana Lendla:

Dominic Thiem (8-Rak.) - Gael Monfils (6-Fr.) 6:3, 1:6, 6:4

Novak Djokovič (2-Srb.) - Miloš Raonič (4-Kan.) 7:6 (6), 7:6 (5)

 

tabuľka:

1. Novak Djokovič (2-Srb.) 2 2 0 4:1 2 *

2. Miloš Raonič (4-Kan.) 2 1 1 2:2 1

3. Dominic Thiem (8-Rak.) 2 1 1 3:3 1

4. Gael Monfils (6-Fr.) 2 0 2 1:4 0

 

* - istý postup do semifinále

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies