MS ATP Londýn: Čilič na záver bojov v skupinách zdolal Nišikoriho

NETKY.SK • 19 November 2016, 09:53 • 2 min
MS ATP Londýn: Čilič na záver bojov v skupinách zdolal Nišikoriho

LONDÝN - Chorvátsky tenista Marin Čilič uspel na turnaji majstrov v Londýne nad Japoncom Keiom Nišikorim za 113 minút 3:6, 6:2 a 6:3.

slovakia

left justify in out

Výsledok druhého piatkového stretnutia už neovplyvnil situáciu v skupine Johna McEnroea, po popoludňajšom triumfe Andyho Murrayho nad Stanom Wawrinkom bolo dané, že do semifinále postúpia Murray z prvého a Nišikori z druhého miesta.

 

Piatemu nasadenému hráčovi istota postupu neuškodila na motivácii, na sobotňajší duel proti Novakovi Djokovičovi sa chcel naladiť víťazstvom nad siedmym nasadeným Čiličom, ktorý po dvoch prehrách už nemal nádej na prienik medzi elitné kvarteto.

 

Nišikori začal zápas na príjme a okamžite dostal protivníka pod tlak (0:30), ale Čilič mu tentoraz ešte nepovolil brejkbaly. To sa však stalo v treťom geme, Japonec premenil hneď premiérovú príležitosť a vzápätí suverénne potvrdil brejk. Chorvát musel manko 0:30 na servise hasiť aj do tretice, podarilo sa mu to druhýkrát. V deviatej hre si Nišikori vypracoval tri brejkbaly, podanie súpera v tomto prípade prelomil na druhý pokus a úvodný set si pripísal pomerom 6:3.

 

Druhé dejstvo sa nieslo v odlišnom trende, Čilič sa v treťom geme prebojoval k svojmu prvému brejkbalu v stretnutí, ktorý zužitkoval. Brejk dokázal potvrdiť, aj keď si zo stavu 40:0 skomplikoval priebeh a musel ísť cez zhodu. V ďalšej hre na servise Japonca mal Chorvát k dispozícii tri brejkbaly a opäť využil prvú možnosť. Obaja tenisti si už do konca setu podržali podanie, Čilič ho získal 6:2 a vynútil si rozhodujúci tretí.

 

V ňom boli gemy samozrejmou záležitosťou servujúcich hráčov do piateho, keď dosiahol Čilič brejk, ktorý potvrdil čistou hrou. V deviatej sa pri podaní súpera dostal k trom mečbalom, triumf 6:3 spečatil pri druhej šanci a s koncoročným výberovým šampionátom sa rozlúčil víťazstvom. Nišikorimu zostalo na regeneráciu po trojsetovom súboji necelých 24 hodín, keďže v sobotu nastúpi až na večerné semifinále.

 

"Je to skvelé, najmä ma teší, že som na záver podal dobrý výkon. Žiaľ, prvé dva zápasy som nezvládol, ale som nesmierne rád, že som si mohol užiť tunajšiu skvelú atmosféru a nadobudnúť ďalšiu skúsenosť," povedal na kurte Čilič, ktorý sa na šiesty pokus dočkal víťazstva na turnaji majstrov.

 

tenisový turnaj majstrov

skupina Johna McEnroea:

Marin Čilič (7-Chor.) - Kei Nišikori (5-Jap.) 3:6, 6:2, 6:3, Andy Murray (1-V. Brit.) - Stan Wawrinka (3-Švaj.) 6:4, 6:2

 

konečná tabuľka:

1. Andy Murray (1-V. Brit.) 3 3 0 6:1 3 - postup do semifinále

2. Kei Nišikori (5-Jap.) 3 1 2 4:4 1 - postup do semifinále

3. Stan Wawrinka (3-Švaj.) 3 1 2 2:4 1

4. Marin Čilič (7-Chor.) 3 1 2 2:5 1

 

dvojice sobotňajšieho semifinále:

15.00 h SEČ: Andy Murray (1.-V. Brit.) - Miloš Raonič (4-Kan.)

21.00 h SEČ: Novak Djokovič (2-Srb.) - Kei Nišikori (5-Jap.)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies