MS 2022: Zrodilo sa ďaľšie prekvapenie! Famózne Japonsko zdolalo Nemecko 2:1

NETKY.SK • 23 November 2022, 17:8 • 2 min
MS 2022: Zrodilo sa ďaľšie prekvapenie! Famózne Japonsko zdolalo Nemecko 2:1

AL RAJÁN - Japonskí hrdinovia otočili zápas s favorizovaným Nemeckom a z prvého zápasu si odniesli cennú výhru 2:1. Japonci sa dvakrát presadili v druhom polčase a Nemci tak prehrali už druhý otvárací zápas na MS v rade, na MS v Rusku podlahli Mexiku 1:0.

slovakia

left justify in out

Turnaj plný prekvapení!

 

Nemecká prevaha bola očakávaná a jasná a keď sa v 8. minúte Japonci len pre ofsajd neujali vedenia, v štatistike mali 5 presných prihrávok k 53 súperovým. Aj v nasledujúcom priebehu síce Nemci hrozili svojimi plastickými kombináciami, pričom v rozohrávke chybovali a z nízkeho, ale z rýchleho pressingu Japoncov sa udialo niekoľko nebezpečných kontier. V 20. minúte vyslal spoza šestnástky takmer gólovú bombu Kimmich a nemecký dispečer bol aj strojcom situácie, ktorá viedla k otvoreniu skóre. Presnou polodiagonálou uvoľnil naľavo vo vápne Rauma, po faule brankára nasledovala penalta, ktorú Gündogan presvedčivo premenil. V nadstavenom čase Nemci pridali druhý gól, ktorý neplatil pre ofsajd a tak stav 1:0 nezodpovedal ich 81-percentnej prevahe, ozrutnému počtu 444 presných prihrávok a strelám 13:1 (4:0 na bránu).

 

 

Chvíľu trvalo, kým to favorit rozpumpoval aj v druhej časti. Kým Japonci zintenzívnili pokusy o protiútoky, Musiala predviedol parádnu individuálnu akciu s tesným zakončením a blízku ku gólu bola aj strela Gündogana. Keď to začalo v moderne kmitajúcom nemeckom stroji škrípať a súper sa dostal do hry, zrazu sa udiala drsná minútka pred japonským brankárom. Gonda najprv eliminoval zblízka Gnabryho i gólom kričiacu dorážku Hoffmana a v dohrávaní akcie predviedol ďalší rozprávkový zákrok, opäť po Gnabryho strele. Zápas sa dostal do skvelých otáčok, Neuer fantasticky vyrazil strelu Asana, dorážka Sakaia šla vedľa a potom Japonci v podstate nemeckým spôsobom vyrovnali. Iskrivú akciu zo stredu na krídlo a odtiaľ na päťku zakončil striedajúci Doan najprv do Neuera, no vzápätí zavesil do siete. Stav 1:1 Nemcov nezobudil a druhým gólom ich po rýchlej akcii a dravom krídelnom prieniku potrestal ďalší striedajúci hráč Asano. Nemci síce v závere takmer vyrovnali po strele Goretzku, ale predtým mal ďalšie šance víťazný tím, ktorý predviedol skvelý druhý polčas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona