MS 2022 v Katare nebudú v lete, termín od 15. novembra do 15. januára

NETKY.SK • 8 Január 2014, 12:49 • 2 min
MS 2022 v Katare nebudú v lete, termín od 15. novembra do 15. januára

PARÍŽ - Futbalové majstrovstvá sveta v roku 2022 sa v Katare neuskutočnia v letných mesiacoch. Pre agentúru Reuters to uviedol generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jerome Valcke, podľa ktorého sa rozhoduje medzi jesenným a zimným termínom.

slovakia

left justify in out

"Termín konania finálového turnaja MS 2022 v Katare určite nebude v tradičných dátumoch v júni alebo júni. Myslím si, že sa bude hrať v termíne od 15. novembra do 15. januára," povedal Valcke pre rozhlasovú stanicu Inter Radio. "Ak budeme hrať medzi 15. novembrom a povedzme koncom decembra, tak v danom regióne bude v tom čase najvhodnejšie počasie. V takom prípade by sa hralo pri teplotách, ktoré by skôr pripomínali teplú jar v Európe, takže by sa hralo pri 25 stupňoch Celzia, čo je pre futbale perfektné."

V októbri FIFA odložila konečné rozhodnutie o tom, či sa bude svetový šampionát konať v zime s tým, že potrebuje celú záležitosť ešte prekonzultovať. Medzitým najvyšší futbalový orgán oznámil, že konečné rozhodnutie bude známe po MS 2014 v Brazílii. Valckeho prekvapujúce komentáre vyšli na verejnosť viac ako tri roky po tom, čo FIFA odklepla v decembri 2010 svetový šampionát o osem rokov Kataru. Priemerná teplota v letných mesiacoch býva v Katare 35 až 45 stupňov Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona