MS 2022 sa nebudú konať v Katare, tvrdí Zwanziger

NETKY.SK • 22 September 2014, 12:59 • 2 min
MS 2022 sa nebudú konať v Katare, tvrdí Zwanziger

BERLÍN - Futbalové majstrovstvá sveta sa v roku 2022 nebudú konať v Katare pre obrovské horúčavy, ktoré panujú v krajine v Perzskom zálive. Tvrdí to člen exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Theo Zwanziger.

slovakia

left justify in out

"Osobne si myslím, že svetový šampionát sa v roku 2022 neuskutoční v Katare. Zdravotníci hovoria, že nemôžu niesť zodpovednosť, ak sa majstrovstvá sveta budú konať v takýchto podmienkach," uviedol Zwanziger pre Sport Bild.
      

Nemecký funkcionár je v súčasnosti členom exekutívy FIFA, ktorá v roku 2010 pririekla Kataru právo usporiadať futbalový šampionát. Aj keď predstavitelia ázijskej krajiny tvrdia, že sú chladiacimi technológiami na štadiónoch a v tréningových areáloch schopní chrániť účastníkov MS pred extrémnymi teplotami, stále panujú obavy zo zdravia hráčov a návštevníkov "mundialu".
      

"Možno bude na štadiónoch chladnejšie, no majstrovstvá sveta sa nekonajú iba na nich. Zídu sa sem fanúšikovia z celého sveta, ktorí budú čeliť obrovským horúčavám. Prvý prípad ohrozenia života spustí vyšetrovanie štátnym prokurátorom. A to nie je niečo, čomu by chceli členovia exekutívy FIFA čeliť," dodal bývalý prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB).

 

FIFA hľadá možnosť presunúť MS na zimné obdobie, so zmenou termínu však nesúhlasia zástupcovia ligových a pohárových súťaží, ktorým by sa tak narušil program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies