MS 2022: Famózny Messi režíroval argentínsky koncert proti Chorvátom

NETKY.SK • 14 December 2022, 10:20 • 2 min
MS 2022: Famózny Messi režíroval argentínsky koncert proti Chorvátom

LUSAIL - Futbalisti Argentíny sa stali prvými finalistami MS v Katare. V utorňajšom semifinálovom zápase zvíťazili nad Chorvátskom 3:0 po góloch Lionela Messiho z 11 m a dvoch zásahoch Juliana Alvareza. Ich finálový súper vzíde z druhej semifinálovej dvojice Francúzsko - Maroko, ktorú čaká vzájomný zápas v stredu od 20.00 SEČ.

slovakia

left justify in out

Hviezdy sú naklonené k Messimu a jeho Argentíne

 

Pre Argentínu je to šiesty postup do finále, z doterajších piatich vyťažila dva majstrovské tituly. Jej kapitán Messi nastúpil na svoj 25. zápas na MS, čím vyrovnal 24-ročný rekord Nemca Lothara Matthäusa. Štartom vo finále vytvorí nové maximum. Proti Chorvátsku strelil svoj 11. gól na svetovom šampionáte, čím sa osamostatnil na čele najlepších argentínskych strelcov na MS. Šampionát v Katare je jeho piaty v kariére, strelil na ňom už päť gólov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

 

Argentína vykročila za postupom vydarenou druhou polovicou úvodného polčasu. V 34. minúte Messi gólom z penalty otvoril skóre a o päť minút Julian Alvarez zakončil efektnú individuálnu akciu. Táto dvojica sa v 69. minúte postarala aj o tretí gól svojho tímu, keď Messi po prieniku vytvoril pozíciu pre Alvareza.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies