MS 2018: Portugalčania sa trápili, ale opäť rozhodol Ronaldo štvrtým gólom na turnaji!

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 16:02 • 2 min
MS 2018: Portugalčania sa trápili, ale opäť rozhodol Ronaldo štvrtým gólom na turnaji!

MOSKVA - Portugalsko zvíťazilo nad Marokom 1:0 v stredajšom zápase B-skupiny na futbalových majstrovstvách sveta v Rusku. Jediný gól stretnutia dosiahol Cristiano Ronaldo. Pre 33-ročného kanoniera to bol štvrtý zásah na tohtoročných MS a priebežne sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov.

slovakia

left justify in out

Favorizované Portugalsko si lepší vstup do zápasu ani nemohlo želať. Už v 3. min si Cristiano Ronaldo naskočil na center Joaa Mountinha a otvoril skóre. CR7 mohol vzápätí zdvojnásobiť náskok Portugalcov, ale tesne minul. Príležitosť na vyrovnanie malo aj Maroko, kapitán Mehdi Benatia hlavičkoval po rohovom kope presne, brankár Rui Patrício však jeho pokus pokryl. Portugalsko mohlo zvýšiť na 2:0 v závere prvého polčasu, Ronaldo poslal do jasnej šance Gonzala Guedesa, ten však zoči-voči Munírovi Mohandovi zlyhal.

Po zmene strán mohli Portugalci opäť skórovať, ale Guedes ani Ronaldo neboli úspešní. Maročania boli blízko k vyrovnaniu v 56., respektíve 57. minúte. Júnis Bilhand najprv vypálil z diaľky, potom sa dostal do zakončenia po centri Ziyecha, v oboch prípadoch sa vyznamenal Rui Patrício. Oba tímy hrali ofenzívne, Benatia aj Ziyech však neboli presní, Ronaldo v závere z priameho kopu trafil iba múr. V poslednej minúte mal "bodový" zápis na kopačke Ziyech, ktorý prenikol do šestnástky, jeho strelu však zblokoval Pepe a z následného rohového kopu Afričania nevyťažili nič. V nadstavenom čase mohol zariadiť bod pre Maroko Benatia, opäť však prestrelil.

B-skupina (Moskva/Lužniki):

Portugalsko - Maroko 1:0 (1:0)
Gól: 4. Cristiano Ronaldo, ŽK: 90.+ Adrien Silva - 40 Benatia, rozhodoval: Geiger (USA)

Zostavy:
Portugalsko: Rui Patrício - Cédric Soares, Pepe, José Fonte, Guerreiro - Bernardo Silva (59. G. Martins), William Carvalho, Joao Moutinho (90.+ Adrien Silva), Joao Mário (70. B. Fernandes) - G. Guedes, Cristiano Ronaldo
Maroko: El Kajoui - Dirar, Benatia, M. Da Costa, Hakimi - El Ahmadi (86. Fajr), Boussoufa - Amrabat, Belhanda (75. Carcela-Gonzalez), Ziyech - Boutaib (69. El Kaabi)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies