MS2018: Doma im nikto neveril! Rusi sú po triumfe nad Egyptom na prahu osemfinále

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 10:02 • 2 min
MS2018: Doma im nikto neveril! Rusi sú po triumfe nad Egyptom na prahu osemfinále

PETROHRAD - Dva zápasy, osem strelených gólov a takmer istá miestenka v osemfinále futbalových majstrovstiev sveta 2018. Taká je doterajšia vizitka ruskej "zbornej" na domácom svetovom šampionáte (14. júna - 15. júla). Mužstvo trénera Stanislava Čerčesova po suverénnom úvode (5:0) nad reprezentáciou Saudskej Arábie triumfovalo aj vo svojom druhom vystúpení v A-skupine domáceho "mundialu".

slovakia

left justify in out

V utorok večer v Petrohrade si poradilo s výberom Egypta (3:1). Rusi sú krok od premiérového postupu zo skupiny na scéne MS v postsovietskej ére. Ak v stredu Saudská Arábia nezvíťazí nad Uruguajom (hrá sa od 17.00 h SELČ v Rostove nad Donom, pozn.), Rusko sa bude môcť v predstihu pripravovať na vyraďovaciu fázu.

"Spomínali ste ťažkosti a problémy, nemám rád tieto slová. Nemáme ich v našej slovnej zásobe. Mali sme nejaké problémy, ale vyriešili sme to," povedal po utorňajšom triumfe ruský kouč Čerčesov a dodal: "Je zrejmé, že dojmy po takomto zápase sú dobré. To, čo som povedal hráčom počas prestávky, zostane medzi nami. Navrhol som im zopár vecí, ale nerád by som ich teraz špecifikoval. Chceli a potrebovali sme vyhrať. Teraz sa sústredíme na ďalší zápas."
 

img


Po bezgólovej úvodnej štyridsaťpäťminútovke to "zborná" po prestavke na štadióne Krestovskij dokonale rozbalila. V 47. min "upratal" strelu Romana Zobnina sa chrbát vlastného brankára Mohameda El-Shenawyho egyptský kapitán Ahmed Fathy. V 59. min pridal druhý zásah Rusov Denis Čeryšev, ktorý sa tretím gólom na šampionáte dotiahol na doterajšieho lídra streleckých tabuliek Cristiana Ronalda,. Zakrátko pridal po peknej individuálnej akcii tretiu "trefu" vysoký zakončovateľ Arťom Dziuba. "Faraóni" už stihli iba skorigovať nepriaznivé skóre - na konečných 1:3 z ich pohľadu upravil v 73. min z pokutového kopu uzdravený Mohamed Salah.

"Neverili sme ruským hráčom ani nášmu trénerovi. Nakoniec nám však priniesli toľko radosti," napísal web denníka Sport Express. Útočník Dziuba sa však snaží krotiť prílišnú eufóriu. "Na oslavy je priskoro. Je to možno historický moment, ale stále je pred nami veľa práce. Pozerajme sa aj na chyby z minulosti," skonštatoval kmeňový hráč Zenitu Petrohrad, ktorý od januára hosťoval v Arsenale Tula.

Dziuba v prvom zápase so Saudskou Arábiou skóroval niekoľko sekúnd po striedaní. Vtedy zaujala oslava tohto gólu, keď mu tréner Čerčesov zasalutoval. V druhom zápase hráč toto gesto svojmu kormidelníkovi vrátil. "Pri oslave môjho gólu som chcel vzdať úctu Čerčesovovi a vrátiť mu jeho gesto. Som mu vďačný, že vo mňa veril. Poskladal super tím, je v ňom 23 bratov," doplnil 29-ročný útočník.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies