MS 2015 v Česku budú stať viac, ako sa pôvodne plánovalo

NETKY.SK • 29 Január 2015, 16:55 • 2 min
MS 2015 v Česku budú stať viac, ako sa pôvodne plánovalo

PRAHA - Hokejový svetový šampionát 2015 v Prahe a Ostrave bude stáť oveľa viac, ako pôvodne organizátori predpokladali. V súčasnosti sa počíta s čiastkou 611 miliónov českých korún, pred týždňom to bolo podľa MF Dnes ešte 550 a v novembri 2013 dokonca 470 miliónov.

slovakia

left justify in out

Za zmenou sú tri dôvody. Prvým je oslabenie českej koruny voči švajčiarskemu franku i euru. "Príjmy máme v korunách, zatiaľ čo nemalé náklady vo frankoch a eurách," priznal pre MF Dnes generálny sekretár Českého zväzu ľadového hokeja Martin Urban. Ďalšími dôvodmi navýšenia rozpočtu sú zvýšené bezpečnostné opatrenia a zvýšený predaj vstupeniek - každý lístok prináša náklady i zisk. 

 

Pôvodne chcel český zväz na šampionáte zarobiť 60 miliónov korún. "Otázke zisku by som sa vyhol, pretože sa predovšetkým snažíme, aby sme neprerobili," uviedol pre MF Dnes Martin Urban. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona