MS 2014: Ronaldo vs Ibrahimovič 1:0, historická výhra Ukrajiny

NETKY.SK • 16 November 2013, 08:20 • 2 min
MS 2014: Ronaldo vs Ibrahimovič 1:0, historická výhra Ukrajiny

LISABON - Švédska futbalová reprezentácia prehrala v prvom zápase európskej baráže o postup na svetový šampionát do Brazílie 2014 v Lisabone s domácim Portugalskom 0:1, keď sa o jediný presný zásah postarala opora Realu Madrid Cristiano Ronaldo v 82. minúte.

slovakia

left justify in out

V mikrosúboji dvoch hviezdnych futbalistov tak Ronaldo zdolal Zlatana Ibrahimoviča 1:0, pričom si Portugalsko vybojovalo dobrú východiskovú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou na severe Európy. 

Postupovú miestenku na svetový šampionát majú na dosah futbalisti Grécka, ktorí postúpili do baráže z druhého miesta v kvalifikačnej G-skupine. Na gól domáceho Mitrogloua zo 14. minúty ešte dokázali hostia odpovedať presným zásahom z kopačky Stancua, no to bolo zo strany Rumunov všetko. Po góloch Salpingidisa a opäť Mitrogloua zvíťazili "Hellas" v Aténach 3:1 a pred odvetným súbojom sú vzhľadom na vybojované dvojgólové manko na súpera už jednou nohou v Brazílii. 

Historickej chvíle sa dočkali diváci na štadióne v Kyjeve, kde domáca Ukrajina vyhrala nad Francúzskom 2:0 a futbalistov z "krajiny galského kohúta" zdolala vôbec prvýkrát v histórii samostatnosti od roku 1991. Vedenia sa ujali zverenci Michaila Fomenka v 61. minúte zásluhou Zozuľu, historické víťazstvo nad Francúzskom podčiarkol sedem minút pred koncom z jedenástky Jarmolenko. 

Futbalisti Islandu remizovali v úvodnom dueli prvých zápasov európskej baráže na domácej pôjde s Chorvátskom 0:0 a ich postupová nádej na budúcoročný svetový šampionát v Brazílii stále žije.

Prvý polčas v takmer mrazivom islandskom počasí gól nepriniesol, keďže ani jeden z tímov si nedokázal vypracovať väčšiu gólovú príležitosť. Ideálnu možnosť na zlomenie duelu vo svoj prospech mali Chorváti od 50. minúty po vylúčení domáceho Olafura Skulasona, ktorý stiahol v samostatnom úniku na domácu bránu útočníka Mandžukiča. Chorváti napriek niekoľkým gólovým možnostiam v závere duelu vyše 40-minútovú presilovku nevyužili, do budúcotýždňovej odvety v Záhrebe tak pôjdu obe mužstvá za stavu 0:0. 

Odvetné zápasy európskej baráže sa hrajú v utorok 19. novembra od 20.00 h SEČ.

Európska baráž o postup na MS 2014 - prvé zápasy:
/Reykjavík/
Island - Chorvátsko 0:0

/Atény/
Grécko - Rumunsko 3:1 (2:1)
Góly: 14., 67. Mitroglou, 21. Salpingidis - 19. Stancu. 

/Kyjev/
Ukrajina - Francúzsko 2:0 (0:0)
Góly: 61. Zozuľa, 83. Jarmolenko (z 11 m)

/Lisabon/
Portugalsko - Švédsko 1:0 (0:0)
Gól: 82. Ronaldo. Rozhodoval: Nicola Rizzoli (Tal.),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona