MS 20: Švédi prevalcovali vo štvrťfinále slovenských mladíkov 6:0

NETKY.SK • 3 Január 2014, 06:59 • 2 min
MS 20: Švédi prevalcovali vo štvrťfinále slovenských mladíkov 6:0

MALMÖ - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo štvrtkovom štvrťfinálovom zápase na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie vo švédskom Malmö s domácimi rovesníkmi 0:6.

slovakia

left justify in out

Slováci skončili na juniorských MS na 8. pozícii, zopakovali svoje umiestnenie spred roka v ruskej Ufe. Doterajším maximom tímu SR je bronz z Winnipegu v sezóne 1998/1999. 

Zverenci Ernesta Bokroša vo štvrtok prvýkrát inkasovali v závere 12. min z hokejky Wallmarka, ktorý využil zrážku Kolenu s Predajnianskym. Druhý presný zásah Švédov pridal v presilovke Lindholm. Domáci pridali ďalšie dva góly v II. tretine, keď Sabola prekonal F. Forsberg v početnej výhode a neskôr opäť aj Wallmark. V tretej časti si hráči švédskeho mužstva kontrolovali náskok a kapitán F. Forsberg druhým gólom v zápase stanovil na 5:0 a šiesty presný zásah pridal v presilovke De la Rose. 

V Malmö slovenské družstvo zvíťazilo len raz, v úvode MS nad Nemeckom 9:2. Nasledovali už len prehry - v základnej A-skupine s USA (3:6), Kanadou (3:5), Českom (1:4) a vo štvrťfinále so Švédskom (0:6). 

V sobotňajšom semifinále proti nastúpia Švédi proti Rusom a Kanaďania proti Fínom. 

Hokejové MS hráčov do 20 rokov - štvrťfinále - štvrtok - výsledok: 

Švédsko - Slovensko 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) - do semifinále postúpilo Švédsko 
Góly: 12. Wallmark (Djoos), 19. Lindholm (F. Forsberg, Olofsson), 22. F. Forsberg (Burakowsky, Lindholm), 34. Wallmark (Sörensen, F. Forsberg), 54. F. Forsberg (Lindholm), 56. De la Rose (Lindholm, Burakowsky) 

Vylúčení: 9:11 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Mayer (USA), Piccott (Kan.) - Kosaka (Jap.), Kowert (Nem.), 10 857 divákov 

Zostavy: 
Švédsko: Dansk - Djoos, Arneson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson - Collberg, Wennberg, Johnson - F. Forsberg, Lindholm, De la Rose - Sörensen, Wallmark, Burakowsky - Sandberg, Sundqvist, E. Karlsson 
Slovensko: R. Sabol - Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, E. Černák, Kečkeš, Ľ. Dinda - Réway, Gríger, Kolena - Lunter, M. Daňo, Cehlárik - Mlynčár, Horanský, Minárik - Skalický, Šimun, Tibenský 

Úvod patril podľa očakávania favorizovaným Švédom, no slovenská defenzíva s brankárom Sabolom si poradili so šancami súpera. V 7. min na chvíľu otupil tlak „troch koruniek“ nedovolený zákrok Collberg a následný dvojminútový trest, no Slováci nevyužili presilovku. V 12. min prenikol do útočného pásma po ľavej strane Burakowsky a jeho pokus zastavila žŕdka. Vzápätí sa zrazili Predajniansky a Kolena, čo využil gólovým zakončením Wallmark - 1:0. O dve minúty neskôr si Sabol poradil s nájazdom De la Rosa. Druhý gól domáceho kolektívu pridal v presilovej hre popod betóny slovenského gólmana Lindholm - 2:0. 

Hneď v úvode druhej časti využil ďalšiu početnú výhodu Švédov kapitán F. Forsberg. Domáci výber potom na gól nepremenil 79-sekundovú presilovke o dvoch korčuliarov, no v 34. min zvýšil na 4:0 svojim druhým presným zásahom v zápase Wallmark. Takmer dvojminútový výhodu o dvoch hráčov mali aj Slováci, no neprekonali gólmana Danska. 

Aj v III. tretine pokračovali hokejisti Švédska nátlakovou hrou, no nenašli recept na brankára Sabola. V 50. min mal slovenský tím šancu skorigovať po sérii vylúčení na oboch stranách, ale Valjent netrafil odkrytú bránku súpera. Potom v oslabení o dvoch hráčov nepremenil nájazd Lunter. Piaty gól Švédov pridal v 54. min F. Forsberg strelou do horného rohu nad lapačku Sabola. Definitívnu bodku za duelom dal v 56. min v početne výhode po samostatnom prieniku De la Rose. 

Hlas: 

Ernest Bokroš (tréner SR 20, zdroj: HockeySlovakia.sk): "Po troch výborných výkonoch v úvode šampionátu sme mali väčšie oči než jedno víťazstvo v Malmö. Jediným sklamaním bol zápas proti Česku, v ktorom sme neobstáli. Dnes sme hrali proti vynikajúcemu kolektívu. Uspieť v súboji s hokejistami týchto kvalít by sa dalo iba pre excelentnom výkone našich zverencov. Realita však bola iná, to však nechcem uprieť veľkú snahu chlapcom. Bojovali statočne, veľmi chceli, veľa hráčov previedlo výkon na hranici svojich možností. Švédi sa predstavili nielen perfektne organizovanou defenzívou, rovnakú silu prezentovali doposiaľ aj v ofenzíve, to všetko umocnené skvelým brankárom, fyzickou pripravenosťou a vynikajúcim korčuľovaním. V domácom prostredí ich to radí k veľkým favoritom na prvenstvo." 

Ďalší program šampionátu: 
piatok 3. januára 
o záchranu (Malmö Isstadion) - 2. zápas: Nórsko - Nemecko (16.00, stav série: 1:0, hrá sa na dve víťazstvá) 

sobota 4. januára 
semifinále (Malmö Arena): Kanada - Fínsko (15.00), Švédsko - Rusko (19.00) 

nedeľa 5. januára 
finále (Malmö Arena): postupujúci zo semifinále (19.00) 
o 3. miesto (Malmö Arena): zdolaní v semifinále (15.00) 
o záchranu (Malmö Isstadion) - prípadný 3. zápas: Nemecko - Nórsko (12.00) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies