MS 20: Mladí Slováci podľahli Švédom

NETKY.SK • 20 December 2016, 09:14 • 2 min
MS 20: Mladí Slováci podľahli Švédom

CORNWAL - V pondelkovom prípravnom stretnutí pred začiatkom majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov slovenskí reprezentanti podľahli Švédom 3:4, hoci po dvoch tretinách viedli 3:1.

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci v prvej dvadsaťminútovke strelili favorizovaným severanom dva góly, keď sa presadili Samuel Buček a Marek Hecl. V 38. min Marián Studenič zvýšil slovenský náskok na 3:1, ale v tretej tretine Švédi tromi góly otočili skóre vo svoj prospech. O švédskom triumfe rozhodol Carls Grundström z dorážky 13 sekúnd pred koncom tretej tretiny.Duel sa uskutočnil v Aréne Eda Lumleyho v Cornwalle v štáte Ontario, kde tím SR počas uplynulého víkendu absolvoval tréningy.

 

"Bol to prvý zápas pre mnohých z nás na malom klzisku a bolo to vidieť. Bolo tam málo času na premýšľanie, ale ukázali sme tímovú silu v závere," uviedol na webe denníka Expressen kapitán Švédov Joel Eriksson Ek, ktorý v tejto sezóne odohral niekoľko zápasov v tíme NHL Minnesota Wild.

 

Prvý súboj na svetovom šampionáte v Montreale a Toronte absolvuje slovenské mužstvo 27. decembra proti domácim Kanaďanom, v základnej B-skupine budú nasledovať súboje proti Američanom (streda 28. decembra), Lotyšom (piatok 30. decembra) a Rusom (sobota 31. decembra).


Slovenská juniorská reprezentácia má v zámorí naplánovaný aj ďalší prípravný duel, v piatok 23. decembra v Sherbrooke ju preveria úradujúci svetoví šampióni v tejto kategórii Fíni. Po tomto súboji hlavný tréner Ernest Bokroš uzavrie nomináciu na MSJ, z tímu musí vyradiť ešte štyroch korčuliarov.

Prípravný zápas hokejistov do 20 rokov - pondelok - Ed Lumley Arena, Cornwal (Kan.) :

Slovensko "20" - Švédsko "20" 3:4 (2:0, 1:1, 0:3)


Góly: 8. Buček (A. Ružička, Hain), 17. M. Hecl (Černák, Murín), 38. Studenič (Buček, A. Ružička) - 28. Dahlin (Wingerli), 43. Dahlén (Asplund), 58. Pettersson, 60. Grundström (Eriksson Ek)


Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:1, rozhodovali: Reid a Sweene - Wilson, Borden (všetci Kan.)


Zostava SR "20": M. Tomek - E. Černák, Fehérváry, O. Košecký, Hain, Hatala, Michal Roman, M. Bodák, Mário Grman - M. Hecl, M. Murín, R. Bondra - M. Sloboda, Miloš Roman, R. Žitný - Struška, Solenský, Andrisík - Buček, A. Ružička, Studenič

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona