MS 20: Kanaďania chválili Godlu, ten si vyslúžil ovácie publika v Toronte

NETKY.SK • 5 Január 2015, 08:52 • 2 min
MS 20: Kanaďania chválili Godlu, ten si vyslúžil ovácie publika v Toronte

TORONTO - Ani sympatický bojovný výkon nestačil slovenským hokejistom do 20 rokov na to, aby sa cez domácu Kanadu prebojovali až do finále svetového šampionátu.

slovakia

left justify in out

Drvivému náporu favorizovaného súpera odolávali takmer dve tretiny, no potom s ním stratili gólový krok a na zvrat v stretnutí už nenašli sily. Tie však budú potrebovať v ďalšom dôležitom súboji, keď už o 22.00 SEČ vyzvú v boji o bronz opäť po 16-tich rokoch rovesníkov Švédska.
      

Zverencov trénera Ernesta Bokroša v druhom semifinále nevyviedol z miery ani rýchly gól Petana z 5. minúty a do konca prvej tretiny boli Kanade herne aj štatisticky vyrovnaným súperom. "Javorové listy" začali výrazne dominovať až po prestávke a skalopevnú obranu súpera na čele s brankárom Denisom Godlom dvakrát dobyli až v závere druhej časti gólmi Petana s Theodoreom. Štyri sekundy pred koncom ich však prekvapila presná koncovka Šoltésa, no po návrate zo šatní už v 43. minúte odmietol zdramatizovanie stretnutia Duclair. Osem minút pred koncom zavŕšil hetrik Nic Petan a upravil na konečných 5:1.
     

"Myslím, že potrestali všetky naše zaváhania. Bolo to veľmi náročné, takto však nemôžeme hrať. Spravili sme chyby, ktoré si v semifinále nemôžeme dovoliť. Ako ste videli, stálo nás to zápas," povedal pre oficiálny web šampionátu slovenský kapitán Martin Réway.
      

Ďalší náročný duel kariéry má za sebou brankár Denis Godla. V zápase na neho letelo až 44 striel a hoci opäť predviedol niekoľko výborných zákrokov, piatim pukom letiacim vo svojej sieti zabrániť nedokázal. Napriek prehre si pri oceňovaní najlepších hráčov zápasov vyslúžil veľký aplauz domáceho publika v Air Canada Centre, kde sledovalo duel 18.002 divákov. "Bolo to ohromujúce. Tento moment si budem pamätať do konca svojho života," skonštatoval Godla.
      

Najviac ho zamestnávala elitná kanadská formácia Ritchie - McDavid - Lazar ako aj trojgólový hrdina večera Nic Petan. Výkon slovenského brankára, ktorý zakročil úspešne pri 39 pokusoch súpera, pochválila aj draftová jednotka Buffala Sam Reinhart. "Godla odchytal skvelý zápas. Rovnako tak aj Fucale na našej strane, podržal nás v pravej chvíli," uviedol 19-ročný útočník. Autor hetriku Petan doplnil: "Na korčuliach som sa cítil výborne, dostal som niekoľko skvelých prihrávok od McDavida a premenil ich na góly. Hoci sme mali slabší rozbeh, zvyšok zápasu sme zvládli výborne. Ešte dlhé roky budem spomínať na túto chvíľu, je to skutočne vynikajúci pocit."
      

Slováci nastúpia v zápase o bronz proti Švédsku už o 22.00 SEČ, v utorok o 2.00 h ponúknu divákom finálové vyvrcholenie šampionátu v Toronte Kanada s Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona