MS 17: Slováci proti SAE s poslednou šancou na postup

NETKY.SK • 21 Október 2013, 16:27 • 2 min
MS 17: Slováci proti SAE s poslednou šancou na postup

ABÚ ZABÍ - Na slovenských futbalových reprezentantov do 17 rokov čaká v stredu na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Spojených arabských emirátoch zápas o všetko. Zverenci trénera Ladislava Pecka nastúpia od 18.00 h SELČ v základnej A-skupine proti domácemu národnému tímu s imperatívom víťazstva. Navyše, osud nemajú vo vlastných rukách.

slovakia

left justify in out

Ak chcú mladí Slováci postúpiť priamo z druhého miesta, musia vyhrať nad hráčmi SAE a pri očakávanom víťazstve Brazílčanov nad Hondurasanmi mať lepšie skóre ako reprezentanti krajiny zo Strednej Ameriky. Práve proti nim malo Slovensko v nedeľu tri body na dosah, no napokon získalo iba jeden, pretože inkasovalo gól zo štandardnej situácie v závere duelu. "V zápase proti Hondurasu som bol spokojný s tým, čo sme predviedli na ihrisku. Po stretnutí s Brazíliou sa hráči dali dokopy, nezlomil ich ani prvý polčas s Hondurasom. Stretnutie sme v podstate kontrolovali až do nadstaveného času. Dostali sme gól zo štandardnej situácie, čo by sa nemalo stávať. Žiaľ, stalo sa. Na druhej strane máme bod a nádej na postup stále žije, takže musíme pracovať s touto myšlienkou," povedal v pondelok pre informačný servis SFZ Ladislav Pecko.

Slovensko si zmeralo sily so SAE už v auguste tohto roka - v priateľskom dueli v tureckom Istanbule zvíťazil hostiteľ svetového šampionátu 3:1. "Ich tím je rovnaký, s Brazíliou prehral rovnako ako my 1:6. Ukázalo sa, že Brazílčania sú niekde inde ako ostatné mužstvá. Aj v ďalšom zápase sa môže stať čokoľvek, takže musíme ísť pevne za víťazstvom a veriť, že postúpime zo skupiny so štyrmi bodmi. Vnímame skutočnosť, že potrebujeme tri body a možno je to aj lepšie, ako keby nám mala stačiť remíza. Takto budeme pracovať celých 90 minút a kráčať za víťazstvom," pokračoval 45-ročný kormidelník SR "17".

Svoj prvý duel hrala slovenská "sedemnástka" vo štvrtok, druhý o tri dni neskôr v nedeľu, takže na regeneráciu nezostáva hráčom veľa času. "Chlapci si zaplávajú v mori, popoludní si dáme ľahký tréning, porozprávame sa o dueli s Hondurasom a už sa budeme pripravovať na SAE. Je to všetko veľmi rýchle, medzi zápasmi je len dvojdňové voľno, čas máme iba na načerpanie nových síl," uzavrel bývalý dlhoročný futbalista Slovana Bratislava Pecko.

V stredu bude v zostave SR pre trest za dve žlté karty chýbať obranca turínskeho Juventusu Atilla Varga. "Škoda, že nemôžem nastúpiť v ďalšom dueli, ale určite budem chlapcov povzbudzovať, aby sme postúpili. Dúfam, že si potom ešte zahrám," vyhlásil mladý stopér "starej dámy".

Program stredajších zápasov v A-skupine na majstrovstvách sveta vo futbale hráčov do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch (časy sú SELČ):

Slovensko - SAE (Abú Zabí, 18.00), Honduras - Brazília (Ras Al-Khaimah, 18.00)

Tabuľka A-skupiny:
1. Brazília 2 2 0 0 12:2 6
2. Honduras 2 1 1 0 4:3 4
3. Slovensko 2 0 1 1 3:8 1
4. SAE 2 0 0 2 2:8 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona