MS 17: Slováci cítili šancu, o ich prehre rozhodli chyby

NETKY.SK • 30 Október 2013, 16:26 • 2 min
MS 17: Slováci cítili šancu, o ich prehre rozhodli chyby

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov sa po utorkovej osemfinálovej prehre 2:4 s Uruguajčanmi na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie pricestovali v stredu popoludní do rodnej krajiny. Zverenci trénera Ladislava Pecka nedokázali zopakovať úspešný výsledok z medzištátneho prípravného duelu spred svetového šampionátu proti rovnakému súperovi, 12. októbra zvíťazili nad Juhoameričanmi 2:1.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik sa najskôr hráčom poďakoval za vzornú reprezentáciu na turnaji: "Chcel by som sa vám poďakovať v mene celej futbalovej rodiny za vzorné účinkovanie na premiérovom šampionáte v tejto kategórii. Chcem vám zaželať, aby sa vám ďalej darilo, aby ste zúročili tento šampionát a teším sa, že sa budeme vídať v ďalších kategóriách."

Na štadióne v meste Ras al-Khaimah prehrávali zverenci Ladislava Pecka v súboji o postup medzi elitnú osmičku po prvom polčase 0:3, Juhoameričania potrestali dve zlé vybehnutia brankára SR Martina Junasa, tretí gól pridal po rohovom kope Franco Acosta. "Uruguaj oproti prípravnému zápasu úplne zmenil herný štýl, v prvom polčase nás prekvapili," povedal pre agentúru SITA senický gólman Junas a dodal: "Po zmene strán sme sa im vyrovnali a boli sme lepším tímom. V prvom polčase nás zradila moja chyba, ktorá prišla veľmi skoro, ťažko sa s tým vyrovnáva najmä po psychickej stránke." Šancu prebojovať sa do štvrťfinále cítil stopér SR "17" Denis Vavro. "Určite sme na nich mali, no rozhodli naše chyby. Pred zápasom sme si hovorili, že to nebude jednoduchý zápas. Mysleli sme si, že keď sme ich zdolali v príprave, porazíme ich aj teraz. Nehrali sme ako tím, ale ako jednotlivci," hľadal príčiny utorkového neúspechu obranca MŠK Žilina.

Uruguajčania pridali po prestávke štvrtý presný zásah, za Slovákov skorigovali najprv svojím piatym gólom na šampionáte Tomáš Vestenický a konečný výsledok stanovil striedajúci obranca Michal Sipľak. "Uruguajčania neboli futbalovejší ako my. Ak by sme hrali celý zápas zodpovedne a nespravili individuálne chyby, podľa mňa by sme to v pohode zvládli," zhodnotil osemfinálový duel stredopoliar Jakub Grič. "V druhom polčase z nás opadol stres, vrhli sme sa na nich, no už bolo neskoro. Sme ešte trochu sklamaní, chceli sme postúpiť do štvrťfinále. Určite si však uvedomíme, že sme dosiahli celkom dobrý úspech," vyhlásil záložník Michaloviec, ktorý utorkový duel neabsolvoval pre trest za červenú kartu zo stretnutia s domácou reprezentáciou.

"Chceli sme hrať futbal, bohužiaľ, s krajinami, ktoré sú futbalovo inde, to nevyšlo. Poučili sme sa v tom, že vo veľkom futbale sa nemôžu robiť veľké chyby. Celý turnaj aj vystupovanie hodnotím veľmi pozitívne," povedal na margo účinkovania na šampionáte kormidelník mladých Slovákov Pecko, ktorý sa vrátil k utorkovému stretnutiu s Uruguajom: "Boli sme nastavení tak, že v prvom polčase nemôžeme inkasovať, alebo môžeme prehrávať o jeden gól. Napokon sme zápas začínali za stavu 0:2, spravili sme dve chyby. Nepoložili sme sa však, bola radosť pozerať sa na to, čo sme predviedli v druhom polčase." Kouč Slovákov nevyčítal chyby brankárovi Junasovi. "Martinovi som nevravel nič, bol to posledný zápas. Musí si to vyhodnotiť on, je to jeho kariéra a jeho budúcnosť. Či sa z toho poučí, alebo mu to uškodí, to už je na ňom."

Slovenským fanúšikom robil radosť útočník FC Nitra Tomáš Vestenický, ktorý v štyroch súbojoch až päťkrát prekonal súperových brankárov. Po osemfinálových dueloch mu patrí druhá priečka v poradí kanonierov. Podľa medializovaných informácií prejavil o jeho služby záujem taliansky AS Rím. "Chalani mi pomáhali a podporovali ma, mal som aj trochu šťastia. Ak sa podarí nejaký prestup, budem veľmi rád, ak nie, zostanem v Nitre. Uvidíme, čo povie agent," uviedol Vestenický. "O záujme klubu som sa dozvedel od človeka, ktorý si to prečítal v talianskych novinách. Určite by som bol rád, ak by som prestúpil do AS Rím, od malička túžim hrať v nejakej poprednej súťaži," uzavrel zakončovateľ FC Nitra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies