Mrznúci dážď v Maďarsku spôsobil problémy, nie však dramatické

NETKY.SK • 2 December 2014, 16:26 • 2 min
Mrznúci dážď v Maďarsku spôsobil problémy, nie však dramatické

BUDAPEŠŤ - Mrznúci dážď spôsobil veľké problémy aj v doprave, energetike či hotelierskych službách v Maďarsku. Viacero turistických destinácií sa ocitlo totiž na zozname lokalít dočasne odrezaných od zvyšku sveta, ktoré dnes neboli schopné prijať hostí.

slovakia

left justify in out

Celoštátna meteorologická služba však medzičasom zrušila varovania, ktoré vydala v skorých ranných hodinách a ktoré sa týkali mrznúcich zrážok.
     

V železničnej doprave sa situácia postupne normalizuje, podľa železničnej spoločnosti MÁV aktuálne neregistrujú väčšie meškania vlakov. V metropole Budapešti, ako aj v iných oblastiach Maďarska zostávajú však ešte nebezpečné, ba aj neprejazdné úseky dopravnej siete.
     

Na viacerých miestach sa nepodarilo zatiaľ obnoviť ani prerušené dodávky elektrickej energie, informovala tlačová agentúra MTI.
     

Podobne ako v ČR predstavujú aj v Maďarsku problém pre "dopravákov" i energetikov tiež vyvrátené stromy.
     

Pilišský lesný park informoval, že pobyt v oblastiach Pilišských, Budínskych a Vyšehradských vrchov v nadmorskej výške nad 400 metrov je životunebezpečný a preto zakázaný.
     

Ako vyzvali dnes na tlačovej konferencii v Budapešti zodpovední, občania by mali, ak je to možné, zostať doma, nemali by deti umiestňovať v materských školách ani v školách, ba mali by sa vyhnúť aj cestám do záhrady, pretože kedykoľvek a kdekoľvek môže dôjsť k vyvráteniu stromu, k pádu preťažených konárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies