Mŕtvy muž sa prebudil na svojom pohrebe. Ako to dopadlo?

NETKY.SK • 27 Október 2017, 09:42 • 2 min
Mŕtvy muž sa prebudil na svojom pohrebe. Ako to dopadlo?

Členovia rodiny tvrdia, že ho videli dýchať v otvorenej rakve.

slovakia

left justify in out

Rodina mladého muža, ktorý zomrel po horúčkach a zimnici spôsobených nepodarenou operáciou zubného kanála, prehovorila o ich šoku, ktorý zažili na pohrebe. Watson Franklin Mandujano Doroteo z Peruánskeho mesta Tingo María ležal v rakve, keď si jeden z príbuzných všimol, že jeho hruď sa dvíha a klesá, ako keby dýchal, píše portál Independent.co.uk. 

 

Keď privolaný lekár počul, že príbuzní videli zjavné známky života, pre istotu nariadil prevoz tela do nemocnice. Zázrak sa však nekonal, v nemocnici opäť iba skonštatovali, že Doroteo je mŕtvy. 

 

Príbeh je zaujímavý tým, že existuje len veľmi málo zaznamenaných prípadov pohybu svalov po smrti. Je však mnoho prípadov, keď ľudí mylne označili za mŕtvych.  

 

V marci 2014 napríklad ožil v márnici 79-ročný Američan Walter Williams tesne pred tým, než mal byť balzamovaný. Omyl pravdepodobne spôsobil vypnutý kardiostimulátor.

 

Známy je aj prípad 33-ročného Venezuelčana, ktorý bol v roku 2007 vyhlásený za mŕtveho po nehode na diaľnici. Ako Carlos Camejo neskôr povedal, prebudil sa na veľkú bolesť na tvári, pretože lekár už začal na jeho tele pitvu. "Bolesť bola neznesiteľná", povedal novinárom neskôr. Patológ si uvedomil, že niečo nie je v poriadku, keď po reze začal Camejo krvácať. Jeho smútiaci žena prišla do márnice identifikovať manželove telo. Aký bol jej šok, keď z pitevne vyšiel Carlos po svojich a živý...Neskôr sa Camejo vyfotografoval s kópiou úmrtného listu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies