Mŕtve české turistky mali úplne rozleptané žalúdky, uviedol lekár

NETKY.SK • 3 August 2013, 16:47 • 2 min
Mŕtve české turistky mali úplne rozleptané žalúdky, uviedol lekár

PRAHA/HURGHADA - Extrémne prudký a silný jed nemohol podľa lekárov pochádzať zo stravy.

slovakia

left justify in out

Žalúdky českých turistiek, ktoré zomreli v Egypte, boli úplne rozleptané kyselinou - musel to byť silný jed. Českému rozhlasu to povedal šéf nemocnice v egyptskom letovisku Hurghada. 

Pitva navyše nepreukázala žiadne hnačkové ochorenie. Oficiálne výsledky pitvy však zatiaľ nie sú známe, polícia by ich mala zverejniť ešte dnes. Informácie priniesol český spravodajský portál iDNES.cz.

Extrémne prudký a silný jed nemohol podľa lekárov pochádzať zo stravy."Telá matky a dcéry zatiaľ zostávajú v nemocnici, ktorá ich vydá na pohreb či repatriáciu až po príkaze prokuratúry," povedal Českému rozhlasu šéf nemocnice v Hurghade.

Informácie o otrave silným jedom však vyšetrovatelia zatiaľ nepotvrdili. Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Johana Grohová pre iDNES.cz uviedla, že ešte nemajú k dispozícii žiadne oficiálne závery pitvy.

Nové informácie v prípade mŕtvych Češiek tak čoraz viac nahrávajú možnosti, že ich niekto úmyselne otrávil. "Na 60 percent je za tým vražda, z ktorej je podozrivý práve manžel," povedala egyptská polícia na otázku českých Lidových novín.

Už v piatok večer lekár, ktorý robil obhliadku tiel matky a dcéry, vyhlásil, že telá boli na zemi vo veľmi neprirodzených polohách. Ležali približne 50 centimetrov od seba. Najmä dievčatko sa nachádzalo v polohe, ktorá skôr nasvedčuje otrave jedom než otrave jedlom.

Riaditeľ hotelovej nemocnice Hešam Hamed uviedol v stredu 31. júla pre českú televíziu Prima, že zosnulé dieťa bolo v pozícii so vzpaženými rukami a žena mala na očiach masku na spanie.

Muž, ktorý rodinnú tragédiu prežil, však opísal udalosti inak. "Ľahol som si vedľa dcéry a vravím, nech sa kúsoček posunie, že mám málo miesta. Chytím ju za ruku a ona bola úplne celá ľadová," povedal pre Českú televíziu. "Nedokážem si vysvetliť, akým spôsobom sa to mohlo stať," dodal.

Otec rodiny zatiaľ zostáva v Egypte. Jeho pas má egyptská polícia.

České turistky zomreli v hotelovej izbe v noci na utorok 30. júla. Zosnulá žena mala 36 rokov a jej dcéra osem. Mŕtve ich našiel otec, respektíve manžel, ktorého následne hospitalizovali a lekári mu údajne vypumpovali žalúdok, pripomenul vývoj prípadu web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies