Mrholenie, dážď a mráz premenili Komárno na ľadovú plochu

NETKY.SK • 9 Január 2015, 12:54 • 2 min
Mrholenie, dážď a mráz premenili Komárno na ľadovú plochu

KOMÁRNO - Nočné mrholenie, dážď a mráz premenili Komárno na súvislú ľadovú plochu. Po tretej hodine rannej v okresnom meste prestalo pršať, cestári sa pustili do posýpania ciest a chodníkov. Informoval o dnešnej rannej situácii v meste hovorca Mestského úradu Komárno Róbert Králik.

slovakia

left justify in out

„Posýpanie počas dažďa alebo mrholenia nemá zmysel, pretože novovzniknutá vrstva ľadu prekryje aj posypový materiál,“ vysvetlil s tým, že v čase, keď sa mesto prebudilo a ľudia začali chodiť do práce, bola značná časť ciest už zjazdná. Dodal, že posýpanie bude pokračovať až dovtedy, kým sa na cestách a chodníkoch vrstva ľadu neodstráni. Pomôcť má aj prichádzajúce oteplenie. „Večer sa opäť očakáva dážď, ale vďaka zvýšeniu teplôt by už nemalo namŕzať,“ konštatoval.
     

Vedenie mesta žiada obyvateľov, aby vykonali opatrenia pred svojimi nehnuteľnosťami a na chodníkoch odstránili ľadovú vrstvu a zabránili tak vzniku úrazov pošmyknutím. „Taktiež žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť,“ ukončil hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona