Mrazivé VIDEO: Mladý moslim v belgických uliciach hrozí vyvraždením kresťanov

NETKY.SK • 8 August 2016, 19:13 • 2 min
Mrazivé VIDEO: Mladý moslim v belgických uliciach hrozí vyvraždením kresťanov

BRUSEL - Belgické médiá sa dostali k videonahrávke v trvaní jednej minúty, na ktorej sa po uliciach mesta Verviers prechádza mladík a vyzýva na vraždenie kresťanov. Informáciu dnes priniesli médiá patriace do vydavateľskej skupiny Sud Presse.

slovakia

left justify in out

Video bolo nakrútené v centre Verviers na juhovýchode Belgicka. Na záveroch je mladý muž, ktorý chodí v nočných hodinách po uliciach a modlí sa v arabskom jazyku a vyzýva tiež na vraždenie kresťanov.

 

Skupina Sud Presse sa dostala k nahrávke prostredníctvom Inštitútu pre výskum médií na Blízkom východe (MEMRI) so sídlom vo Washingtone. MEMRI v nedeľu zverejnil nočnú videonahrávku, na ktorej zatiaľ neidentifikovaný mladý muž odrieka modlitbu v arabčine, avšak zároveň vyzýva aj na likvidáciu kresťanov.

 

Podľa prekladu z arabčiny, ktorý ponúkol MEMRI a ktorý si nechali overiť aj médiá belgického vydavateľstva, mladík žiada Alaha, aby "zničil odporných kresťanov", a trvá na tom, že ich treba "zabiť všetkých" a "neušetriť život ani jedného z nich".

 

Podľa MEMRI bolo toto video odvysielané minulý týždeň, 2. augusta, na jednom z džihádistických kont komunikačnej aplikácie Telegram, ktorú často využívajú teroristi, aby neboli odhalení.

Primátorka Verviers Muriel Targnionová po zhliadnutí videosnímky, na ktorej dobre vidieť tvár mladého džihádistu, vyhlásila, že ide o "neprijateľné" vyhlásenie, a uistila, že mesto tieto hrozby neberie na ľahkú váhu.

 

"Po zhliadnutí videa som okamžite skontaktovala šéfa polície v tejto oblasti. Varovanie dostala aj federálna polícia," uviedla Targnionová. Spresnila, že mesto pre každý prípad prijme sprísnené bezpečnostné opatrenia, a vyzvala políciu, aby čo najrýchlejšie identifikovala a zadržala mladíka z videa, keďže "predstavuje nebezpečenstvo"Mesto Verviers sa v súvislosti s terorizmom dostalo do povedomia vlani v januári, keď protiteroristické komando rozbilo tamojšiu džihádistickú bunku, ktorá podľa polície plánovala útoky na konkrétne ciele v Bruseli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona