Mrazivé počasie v Poľsku si za posledné dva dni vyžiadalo desať obetí

NETKY.SK • 7 Január 2017, 18:54 • 2 min
Mrazivé počasie v Poľsku si za posledné dva dni vyžiadalo desať obetí

VARŠAVA - Silné mrazy v Poľsku si za posledné dva dni vyžiadali životy desiatich ľudí. Mrazivé počasie má v Poľsku trvať do budúcej stredy.

slovakia

left justify in out

V niektorých oblastiach krajiny zaznamenali v noci nadnes 20-stupňové mrazy, informoval vládny úrad pre národnú bezpečnosť. Poľský denník Gazeta Wyborcza dnes napísal, že v noci nadnes padol v Poľsku teplotný rekord, keď na letisku v Katoviciach-Pyrzowiciach namerali 29-stupňový mráz.

 

Poľský denník dodal, že od začiatku novembra 2016 v Poľsku na podchladenie zomrelo 53 ľudí a ďalších 24 sa ich otrávilo splodinami horenia.

 

Spomínané vládne centrum dnes v tejto súvislosti apelovalo na občanov, aby si všímali ľudí, ktorí sú vystavení riziku podchladenia v dôsledku svojho zdržiavania sa vonku v mrazivom počasí. Vyzvalo tiež na ostražitosť v súvislosti s vykurovaním príbytkov.

 

Poľská hasičská služba od štvrtka do dnešného rána zasahovala pri 656 požiaroch, ktoré si vyžiadali životy šiestich a zranenia 17 ľudí. Drvivá väčšina požiarov súvisela s prikurovaním alebo nesprávnou obsluhou vykurovacích zariadení, spresnila Gazeta Wyborcza.

 

Okrem toho sa dnes kvôli mrazom bez elektrického prúdu ocitlo asi 3800 domácností v Sliezsku. V meste Chrzanów v Malopoľsku zasa obmedzili dodávku tepla do 35.000 domácností. Príčinou bola havária na teplovode.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona