Mrazivé počasie sa presunie na Balkán, snežiť môže v Aténach i v Istanbule

NETKY.SK • 5 Január 2017, 22:31 • 2 min
Mrazivé počasie sa presunie na Balkán, snežiť môže v Aténach i v Istanbule

OFFENBACH - Tlaková níž, ktorá v týchto dňoch priniesla intenzívne zrážky, prudký nárazový vietor a nízke teploty nielen do Nemecka, ale aj susedných štátov, sa podľa predpovede meteorológov presunie už čoskoro na Balkán.

slovakia

left justify in out

Ako dnes v Offenbachu uviedol hovorca Nemeckej meteorologickej služby Uwe Kirsche, na Balkáne treba rátať so snehovými búrkami. Do polovice budúceho týždňa budú rozmary počasia citeľné vo východnom Stredomorí a predovšetkým na pobreží Jadranského mora. Môže to byť jeden z najväčších zimných orkánov ostatných rokov, dodal Kirsche.

 

Podľa neho možno teploty pod bodom mrazu očakávať nielen v juhotalianskom Neapole, ale aj v Aténach či Istanbule. V chorvátskom Dubrovníku môže v noci klesnúť ortuť teplomerov až na mínus osem stupňov Celzia.

 

So snežením sa ráta tak v oblasti Bosporu, ako aj na aténskej Akropole. V Istanbule by mohlo napadnúť do 20 cm snehu, v Aténach by snehová pokrývka mala byť tenká.

 

Mimoriadne nízke teploty sa očakávajú vo vnútrozemí Čiernej Hory a Srbska. V horských oblastiach by sa mohol vyskytnúť mráz až -25 stupňov Celzia, avšak aj bežné nočné teploty by sa mohli pohybovať v rozmedzí od 15 do 20 stupňov pod nulou.

 

Zo Srbska hlásia v tejto súvislosti nemalé problémy s migrantmi, ktorí sa stále zdržiavajú na voľných verejných priestranstvách alebo v parkoch. Tamojšie úrady ich už opakovane varovali pred blížiacim sa mrazivým počasím a vyzvali zatiaľ iba s malým úspechom, aby využili viaceré záchytné centrá s celkovou kapacitou 6000 miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona