Mrazivé počasie komplikuje dopravu po celých USA

NETKY.SK • 10 December 2013, 06:25 • 2 min
Mrazivé počasie komplikuje dopravu po celých USA

WASHINGTON - Približne 1500 letov dnes pre zlé počasie zrušili po celých Spojených štátoch. Medzi inými letiskami hlásili veľké meškania v Bostone, Chicagu a Filadelfii.

slovakia

left justify in out

Dopravu na cestách v centrálnej časti USA skomplikoval mráz, informovala agentúra Reuters. Na letisku v Dallase uviezlo v noci nadnes 650 cestujúcich, čo však bolo zlepšenie v porovnaní s predchádzajúcou nocou, keď ich bolo vyše 2000 a v noci na sobotu až 4000. Všetky príletové a odletové dráhy už boli dnes v prevádzke, čo umožnilo naplánovať zhruba 500 odletov, no 350 letov ostalo zrušených.

Približne 267.000 odberateľov v Texase sa muselo pre víkendovú fujavicu zaobísť bez elektriny. Počas dnešného dňa ešte nemalo elektrický prúd zhruba 21.000 domácností a prevádzok. Väčšinu škôl v oblasti Dallasu zatvorili. Teploty tesne nad bodom mrazu spôsobili zosuv veľkých kusov ľadu zo strechy bytového komplexu v meste Plano, ležiacom severne od Dallasu. Ľad poškodil autá, neboli hlásené žiadne zranenia ľudí.

Silná zimná fujavica priniesla počas víkendu tuhé mrazy do južných častí Spojených štátov, kde mrzlo aj dnes. Nízke teploty, sneh a mráz sa presunuli i na východné pobrežie Spojených štátov.

Na severe štátu Maryland napadlo cez víkend od necelých 18 do 25 centimetrov snehu, snežilo tiež v Pensylvánii. V New Yorku do dnešného rána miestneho času napadlo do 25 centimetrov snehu.

Meteorológovia predpovedali sneženie aj v noci na utorok, a to v pásme od Virgínie až po New York. Cez víkend región postihla kombinácia sneženia, dažďa so snehom a mrznúceho dažďa. Arktický vzduch sa prejavil vo veľkej časti USA, pričom mrzlo i v západných častiach krajiny - v Nevade, Washingtone a Kalifornii. V meste Jordan v štáte Montana namerali v sobotu rekordných mínus 41 stupňov Celzia. Predpokladá sa, že mrazy budú pretrvávať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies