Mrazivé noci pokračujú: Teplota môže klesnúť na -17°C!

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:35 • 2 min
Mrazivé noci pokračujú: Teplota môže klesnúť na -17°C!

BRATISLAVA - Okresy na severe a východe krajiny čaká aj dnes mrazivá noc. Teplota môže miestami klesnúť na mínus 17 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Na severe Slovenska bude až do utorka pokračovať mimoriadne mrazivé počasie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami pre severné okresy, ktorá bude platiť do utorka 8:00. Meteorológovia očakávajú, že minimálna teplota vzduchu tu dosiahne -15 až -17 stupňov Celzia.

img

 

"Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danom ročnom období a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia," uvádza na svojom webe SHMÚ.

 

Na svojej facebookovej stránke SHMÚ konštatuje, že noc z nedele na pondelok bola zatiaľ najchladnejšou nocou práve prebiehajúcej meteorologickej zimy 2016/2017 pre polohy do 1000 m nad morom. V dolinách klesla teplota na viacerých miestach pod -15 °C. V Oravskej Lesnej (okr. Námestovo) namerali -18,1 °C, Červený Kláštor (okr. Kežmarok) mal -16,6 °C, Rabča (okr. Námestovo) -17,8 °C a Výrava (okr. Medzilaborce) mala -16,5 °C. V nížinách klesla počas poslednej noci teplota väčšinou na -6 až -10 °C. 

 

 

 

Utorok:

Jasno až polojasno, cez deň na severe a východe pribúdanie oblačnosti a tu miestami slabé sneženie. Ráno a dopoludnia ojedinele hmlisto.  Nočná teplota -5 až -10, v dolinách a kotlinách pri snehovej pokrývke -11 až -17 st. Denná teplota 0 až 5, na severe miestami okolo -2 st. Slabý, cez deň postupne severozápadný vietor do 20 km/h.

 

SHMÚ varuje pred nízkymi teplotami, ktoré ráno zasiahnu sever Slovenska. Vydali výstrahu 1. stupňa.

 

img

 

Streda:

V noci polooblačno až oblačno. V severnej polovici územia na viacerých miestach snehové prehánky alebo sneženie. Inde zrážky len ojedinele. Cez deň jasno až polooblačno, len na severe a východe prechodne oblačno a tu ojedinele snehové prehánky. Najnižšia nočná teplota -1 až -5, na Orave, Liptove a Spiši  okolo -7 st. Najvyššia denná teplota 0 až 5, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a na krajnom severovýchode okolo -2 st  V noci prevažne severný vietor do 5 m/s (20 km/h), cez deň slabý premenlivý vietor.

 

Štvrtok:

Jasno až polooblačno. V noci a ráno v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Najnižšia nočná teplota -4 až -9, v dolinách a kotlinách pri snehovej pokrývke väčšinou -10 až -15 st. Najvyššia denná teplota 2 až 6, na severe a tiež aj pri celodennej oblačnosti alebo hmle okolo 0 st.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies