Mrazivé dni a noci môžu bezdomovci v Liptovskom Mikuláši tráviť v nocľahárni nonstop

NETKY.SK • 7 Február 2023, 14:30 • 2 min
Mrazivé dni a noci môžu bezdomovci v Liptovskom Mikuláši tráviť v nocľahárni nonstop

Liptovský Mikuláš - Ľudia bez domova v Liptovskom Mikuláši môžu aktuálne mrazivé dni a noci tráviť v nocľahárni nonstop.

slovakia

left justify in out

Túto noc v nej napriek tomu prespali len štyria bezdomovci. Potvrdila to hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková s tým, že v meste ich evidujú približne 40, najviac mužov. Kapacita nocľahárne v Hlbokom je 12 lôžok, z toho sú štyri pre ženy a osem pre mužov. "V meste je okrem nocľahárne v Hlbokom aj útulok pre ľudí bez prístrešia na Nábreží, jeho zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj. V prípade, že by sa naša nocľaháreň naplnila, máme dohodu so Slovenským Červeným krížom  sprístupniť pre ľudí bez domova v mrazivom počasí aj ich priestory," priblížila hovorkyňa. Nocľaháreň v Hlbokom, ktorej zriaďovateľom je mesto, môžu bezdomovci využívať celoročne. K dispozícii tam majú stredisko osobnej hygieny a práčovňu, môžu sa osprchovať a oprať si bielizeň. V bežnej prevádzke je otvorená od 18.00 do 8.00 h, v mimoriadnych situáciách nonstop. "Chvíle v nocľahárni si môžu skrátiť pozeraním televízie, čítaním literatúry a časopisov alebo hraním spoločenských hier," uviedla Čapčíková. K teplému jedlu sa môžu bezdomovci celoročne počas pracovných dní dostať v budove Slovenského červeného kríža . Podľa hovorkyne sa tam môžu najesť a zobrať si potraviny aj so sebou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies