Mraziarne Sládkovičovo vlani prehĺbili stratu

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 10:53 • 2 min
Mraziarne Sládkovičovo vlani prehĺbili stratu

BRATISLAVA - Výrobca a distribútor mrazenej zeleniny, Mraziarne, a. s. Sládkovičovo, vlani prehĺbil stratu. Kým v roku 2012 evidovala spoločnosť stratu 413 tis. eur, v minulom roku to bola strata 563 tis. eur.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnenej účtovnej závierky v roku 2013 klesli spoločnosti tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb na 1,39 mil. eur z 1,59 mil. eur.

 

Firma v ostatnom roku zinkasovala menej aj za predaj tovaru, keď jej tržby oslabli na 236 tis. eur z 368 tis. eur. Znížila sa taktiež výroba, a to na 1,26 mil. eur z 1,54 mil. eur. Pokles v predchádzajúcom hospodárskom roku zaznamenali aj náklady na spotrebu materiálu, energie a ostatných neskladovateľných dodávok, konkrétne na 667 tis. eur z 844 tis. eur. Mraziarne Sládkovičovo disponovali ku koncu minulého roka majetkom v hodnote 6,96 mil. eur. Väčšiu časť z neho tvoril neobežný majetok, a to 4,54 mil. eur. Základné imanie sa medziročne nezmenilo a zostalo 6,7 mil. eur. 

 

Podľa údajov v obchodnom registri spoločnosť Mraziarne, a. s., Sládkovičovo vznikla 1. mája 1992. Firma sa nachádza na území Trnavského kraja, v regióne okresu Galanta. Predmetom jej činnosti je predovšetkým nákup, predaj a sprostredkovanie mrazených výrobkov z ovocia, zeleniny, či kuchynských polotovarov, ale aj syrov a mliečnych krémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies