Mráz sa chce v Leve ukázať, stále verí v play off: "Ešte môžeme prekvapiť"

NETKY.SK • 31 Január 2012, 08:50 • 2 min
Mráz sa chce v Leve ukázať, stále verí v play off: "Ešte môžeme prekvapiť"

Mráz sa chce v Leve ukázať, stále verí v play off: "Ešte môžeme prekvapiť"

slovakia

left justify in out

img

Šanca okúsiť seniorský hokej v najprestížnejšej európskej súťaži a možnosť ukázať svoje schopnosti. S týmito myšlienkami odcestovala v pondelok s klubom HC Lev Poprad trojica hráčov juniorského tímu Tatranskí vlci na trojzápasový trip. Najmladším z nich je ešte len 18-ročný slovenský útočník Richard Mráz.
      Mráz bol jedným z najpríjemnejších prekvapení slovenskej reprezentácie na nedávnom juniorskom šampionáte v Kanade, kde v šiestich zápasoch zaznamenal päť bodov. Po turnaji sa netajil ambíciou vyskúšať si KHL a posledné zmeny v kádri Leva vytvorili priestor pre splnenie sna jemu a dvojici českých hráčov Karol Csányi a Jaroslav Šaršok. "S mojim tímom som pre zranenie nemohol odísť na trip a potom, keď som už chcel začať trénovať, som sa spýtal, či by som nemohol s áčkom. Súhlasili a nakoniec ma zobrali aj na svoj trip. Absolvoval som s nimi už dva tréningy a rozkorčuľovanie pred zápasom s Dinamom Minsk," uviedol pre TASR.
      Podľa krídelníka, ktorý v 31 dueloch MHL zaznamenal 18 bodov (8+10), ešte nie je isté, či nastúpi, je však pripravený podať heroický výkon. "Bola by to moja premiéra. Uvidíme, či dostanem šancu ukázať sa. V každom prípade, veľmi som sa potešil, keď mi oznámili, že ma vezmú so sebou. Chcem si vyskúšať KHL a som pripravený zo seba vydať všetko. Zatiaľ som trénoval vo štvrtom útoku s Jakubom Mataiom a Martinom Chabadom. Ak dostanem šancu, budem hrať to, čo mi tréner nakáže, budem dodržiavať určený herný systém," vyhlásil.
      Hoci je Mráz v kabíne po Mataiovi druhým najmladším hráčom, kabína ho podľa jeho slov prijala bez problémov. "Chalani sú super, je tu výborná partia. Som tu zatiaľ len pár dní, komunikujem hlavne s rovesníkmi, ale tím drží pokope, takže si myslím, že to bude v pohode," povedal a na margo šancí Leva pre účasť v play off pre TASR dodal: "Kým je šanca, nikdy nemožno hodiť sezónu za hlavu. Hrá sa od prvého do posledného zápasu a ja si myslím, že ešte môžeme prekvapiť."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies